Twitter: Σταματήστε να φτιάχνετε clients

Twitter offices

Κάθε μέρα που περνάει, το Twitter μεγαλώνει κατά 500.000 χρήστες πλησιάζοντας με γοργούς ρυθμούς τα 200 εκατομμύρια. Πλέον δεν είναι "ακόμα μία" Startup αλλά ένα από τα μεγαλύτερα Social Networks εκεί έξω με κοινό κάθε ηλικίας, κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου. Τις προηγούμενες μέρες, μέσω της επίσημης mailing list για τους developers, ανακοινώθηκε ότι πρέπει πλέον οι developers να σταματήσουν να ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών που κάνουν duplicate την κύρια λειτουργία του Twitter και να ασχοληθούν με άλλου είδους Applications.

Η αιτιολόγηση αυτής της απόφασης είναι πολύ απλή αν και θα εγείρει σίγουρα πολλές συζητήσεις: Θέλουμε οι χρήστες μας να έχουν μία κοινή εμπειρία για το Twitter και να μην μπερδεύονται από τις τόσες πολλές και διαφορετικές εφαρμογές. Λογικό ακούγεται αλλά αυτή η τακτική, προσωπικά, μου θυμίζει την Apple που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει. Η συγκεκριμένη πολιτική θα επηρεάσει μόνο τους νέους developers καθώς δεν θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στους υπάρχοντες developers. Δηλαδή, το TweetDeck, το Seesmic, το Twitterific κτλ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά αλλά αν περιμένετε μία καινούρια Twitter εφαρμογή, μάλλον θα περιμένετε άδικα.

Ακόμα, η εταιρία από την California, προτείνει σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την πλατφόρμα της να χτίσουν εφαρμογές γύρω από τα δεδομένα που υπάρχουν στο Twitter. Η αλήθεια είναι πώς πλέον, με την ύπαρξη των επίσημων εφαρμογών του Twitter για iOS, Android, Windows Phone 7, Blackberry και OSX ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και, αν προσθέσουμε στην εξίσωση και το #newtwitter, τότε γίνεται σχεδόν αδύνατο να το ανταγωνιστεί κανείς.

Εξάλλου, τα στατιστικά είναι αποκαρδιωτικά για αυτούς που θέλουν να αναπτύξουν έναν δικό τους client για το Twitter: το 90% των χρηστών χρησιμοποιεί κάποια από τις official εφαρμογές του Microblogging Service. Εσείς με ποιον τρόπο μπαίνετε στο Twitter?

[via, photo via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Twitter: Σταματήστε να φτιάχνετε clients”

  1. Ο/Η Kostas λέει:

    Εγώ χρησιμοποιώ tweetdeck και για το pc αλλά και για το κινητό...

    • Ο/Η dkalo λέει:

      Και γω το χρησιμοποιώ για να παρακολουθώ τα topics που με ενδιαφέρουν αλλά όχι ως τον βασικό client μου. Προτιμώ Twitter for Mac/iPhone/Android από τα 3rd party apps.