Το Nintendo Wii μπορεί να δείχνει 3D παιχνίδια χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών

Η Nintendo είναι από τους πρωτοπόρους στις κονσόλες παιχνιδιών, κάτι που δεν παύει να επιβεβαιώνει σε κάθε της κίνηση. Έτσι και χθες από την Game Developers Conference (GDC) μας έδειξε πως το -4 χρόνων- Wii της, μπορεί να αναπαράγει 3D περιεχόμενο μέσα από τηλεοράσεις που δεν απαιτούν τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Στο demo που είδαμε, χρησιμοποίησαν μία έκδοση του Mario Kart Wii και μία ειδική 3D οθόνη, γεγονός που καθιστά (για τώρα τουλάχιστον) αδύνατη τη χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Από αυτή της την επίδειξη, μπορούμε να συμπεράνουμε δύο πράγματα, είτε πως ήθελε να μας δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μία 3D κονσόλα αλλά δεν το επιθυμεί, είτε πως μας ετοιμάζει κάτι παρόμοιο για την 2η έκδοση του δημοφιλούς Nintendo Wii. Στην περίπτωση που το Wii 2 θα υποστηρίζει 3D παιχνίδια, υπάρχει λύση και γι αυτούς που δεν κατέχουν την ανάλογη τηλεόραση, αφού στο demo ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει το βάθος του 3D μέσω ενός slider, σε σημείο που μπορούσε να το απενεργοποιήσει τελείως.

Το πως θα κινηθεί η Nintendo, θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του 3DS που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρωί της 26ης Μαρτίου με την τιμή της να κυμαίνεται κοντά στα 270€. Κρίνοντας από την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία, όπου ξεπούλησε από την πρώτη του μέρα, οι άνθρωποι της Nintendo πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από τα πρώτα νούμερα πωλήσεων.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.