Google Profiles: Αποφασίστε τι βλέπει ο κόσμος όταν σας αναζητά

Η Google έκανε αλλαγές στον σχεδιασμό των Google Profiles, τις προσωπικές σελίδες που δημιουργεί ο κάθε χρήστης στον λογαριασμό του, όπου μπορεί να προσθέσει πληροφορίες για τον εαυτό του.

Ας το παραδεχτούμε. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουμε ψάξει τον εαυτό μας στη Google για να δούμε τι θα μας εμφανίσει, με την σελίδα του Google Profile να βρίσκεται συνήθως ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα που θα δείτε. Οι σελίδες αυτές υπάρχουν εδώ και 2 χρόνια, όμως από αυτή τη βδομάδα βλέπουμε κάποιες αλλαγές στον σχεδιασμό τους.

Παρατηρώντας κανείς τις λίγες, αλλά σαφώς θετικές, αλλαγές, θα 'λεγε πως μοιάζουν περισσότερα με τη σελίδα Info (Πληροφορίες) του Facebook. Στο αριστερό μέρος της οθόνης, βλέπουμε την κεντρική φωτογραφία μαζί με κάποιες βασικές πληροφορίες για τον χρήστη. Στο κέντρο βρίσκονται πληροφορίες σχετικές με την εργασία, τα μέρη όπου έχει ζήσει, την ημερομηνία γέννησης, πληροφορίες για τη σχέση κλπ, ενώ στα δεξιά βλέπουμε τα social networks (όπως Facebook, Twitter, YouTube) που έχει συνδέσει ο χρήστης με το Google Profile του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο επίσημο blog της Google, η εταιρεία πιστεύει πως αν και η τωρινή μορφή των Google Profiles είναι αρκετά χρήσιμη για τους απλούς χρήστες, θέλει δουλειά ακόμα για να τη χρησιμοποιούν με άνεση και οι εταιρείες. Γι αυτό και σκοπεύουν σύντομα, να προσθέσουν επιπλέον λειτουργίες για να συνδέονται ευκολότερα οι πελάτες με τις επιχειρήσεις. Εσείς κάνετε χρήση του Google Profile σας; Αν όχι, μπορείτε να το επεξεργαστείτε εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Google Profiles: Αποφασίστε τι βλέπει ο κόσμος όταν σας αναζητά”

  1. Ο/Η gbirbilis λέει:

    δείτε και το about.me, πολύ απλό και εύχρηστο (π.χ. http://about.me/birbilis)

    • Ο/Η dkalo λέει:

      Και εμένα μου αρέσει το about.me αλλά νομίζω ότι το Google έχει την δυναμική να ξεπεράσει τους χρήστες τους about.me σχετικά εύκολα..