Facebook: Ήρθαν οι νέες αλλαγές στις Fan Pages και στις Photos

Από χθες ξεκίνησε η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι Photos και οι Pages, με τις τελευταίες να μοιάζουν πλέον περισσότερο σαν τα profile των χρηστών. Ο νέος σχεδιασμός των σελίδων είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά από λάθος μέσα στον Δεκέμβρη, αλλά οι αλλαγές κατέβηκαν σχεδόν αμέσως.

Η βασική διαφορά που θα προσέξει κάποιος μόλις ανοίξει τις νέες σελίδες, είναι η διάταξη των αντικειμένων σε αυτές. Τα tabs δεν υπάρχουν πια, με τη θέση τους να παίρνει ένα menu πλοήγησης (Wall, Info, Photos κλπ) όπως αυτό είναι τοποθετημένο και στα profiles των χρηστών, δηλαδή κάτω από τη βασική φωτογραφία. Οι πληροφορίες που εμφανίζονταν στα αριστερά της σελίδας μεταφέρθηκαν στο πάνω μέρος της, κάτω από τον τίτλο. Επιπλέον, στα δεξιά της νέας σελίδας θα μπορείτε να δείτε ποιοι φίλοι σας έχουν κάνει Like στο Facebook Page. Υπάρχουν κάποιες λειτουργίες, όμως, που δεν είναι ενεργοποιημένες για μία Facebook Page. Πιο συγκεκριμένα, απουσιάζει η δυνατότητα να σχολιάσουν σε status χρηστών ή να ανεβάσουν κάτι στο wall τους. Ο μόνος τρόπος (αν και σπάνιος) για να γίνει αυτό, είναι όταν κάποιος χρήστης έχει επιτρέψει, μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου του, στον οποιοδήποτε να ανεβάζει ό,τι θέλει.

Μέσα στις αλλαγές των σελίδων περιλαμβάνεται και η χρήση του "Login as Page" όπου δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να συνδεθούν ως "Page" και να αρχίσουν να κάνουν σχόλια με το όνομα της σελίδας τους. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής του www.away.gr θα μπορεί να συνδεθεί, σχολιάζοντας και κάνοντας Like σε σελίδες στις οποίες αρέσει το www.away.gr. Επίσης, όταν οι διαχειριστές συνδέονται με τα στοιχεία της σελίδας τους, στο News Feed τους θα μπορούν να δουν τα νέα από τις σελίδες στις οποίες έχουν πατήσει Like. Τέλος, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές είναι η δυνατότητα σε μια σελίδα να προωθεί αυτόματα τα πιο δημοφιλή posts (με βάση το πλήθος likes/comments) στο πάνω μέρος της. Μήπως αυτό θυμίζει σε κανέναν τα Top Tweets;

Ο Rohit Dhawan, διευθυντής προϊόντων των Facebook Pages, είπε τα παρακάτω:

Σκοπεύαμε να υλοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές από τότε που ανανεώθηκε ο σχεδιασμός των profiles. Μία Page θα χρησιμοποιεί τώρα το Facebook θα έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με άλλες Pages, δηλαδή σαν να ήταν ένα πραγματικό άτομο.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους, είναι ο νέος σχεδιασμός του interface για τις φωτογραφίες, με αυτές που έχουν υψηλή ανάλυση να εμφανίζονται σε μεγαλύτερο μέγεθος. Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν εύκολα τις φωτογραφίες που τους επιτρέπει ο ιδιοκτήτης, και να βλέπουν μικρογραφίες των άλλων φωτογραφιών ενός album, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από αυτή που έχουν ανοιχτή εκείνη τη στιγμή. Στόχος της ομάδας του Facebook είναι όπως φαίνεται να χτυπήσουν περισσότερο τους αντιπάλους, μιας και αρκετές από τις αλλαγές που θα δούμε εμφανίστηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι και στο Flickr.

Οι διαχειριστές μπορούν να δοκιμάσουν και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν από τώρα το νέο σχεδιασμό των σελίδων, κάτι που θα αναγκαστούν να κάνουν στις 10 Μαρτίου όταν και θα ανανεωθούν αυτόματα στη νέα τους μορφή, όλες οι σελίδες του Facebook. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, αν δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένο το νέο interface, περιμένετε μερικές μέρες και θα έρθει και σε εσάς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των νέων Fan Pages και Photos. Πως σας φαίνονται οι νέες αλλαγές;

[via] [via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.