Apple: Νέες φήμες για πιθανό "iPhone Nano" και Universal SIM

Η Apple ετοιμάζει, πέρα από το iPhone 5, τη δημιουργία μίας έκδοσης του δημοφιλούς smartphone που θα είναι μικρότερο από το κανονικό, καθώς και την υλοποίηση της λειτουργίας universal SIM, αναφέρει η Bloomberg.

Η τιμή του iPhone Nano -όπως το ονομάζουν- θα κυμαίνεται γύρω από τα $200, χωρίς συμβόλαιο. Ένα πρωτότυπο που είχε διαρρεύσει τον προηγούμενο χρόνο, είχε τα 2/3 του μεγέθους του iPhone, ενώ το γνωστό home button δεν υπήρχε. Λέγεται πως η Apple θα προσπαθήσει να κρατήσει τα έξοδα παραγωγής του σε χαμηλά επίπεδα, γι αυτό και θα χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή A4 που περιελάμβανε το προηγούμενο iPhone, δεδομένου ότι το κόστος κατασκευής του τώρα είναι αρκετά πιο χαμηλό.

Οι φήμες για την κυκλοφορία ενός iPhone Nano κυκλοφορούν από την χρονιά που εμφανίστηκε το πρώτο iPhone. Για να πούμε την αλήθεια όμως, ένα τέτοιο μικρότερο μοντέλο είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστεί τώρα, για δύο λόγους. Αν και ο χρόνος θα δείξει αν η σημερινή ανακοίνωση συνεργασίας Nokia-Microsoft θα έχει θετικά αποτελέσματα για τις δύο εταιρείες, η Apple είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να μη δώσει σημασία σε μία τέτοια αντίπαλη συνεργασία. Ο άλλος λόγος είναι πως το Android, με τις τιμές αρκετών μοντέλων του να είναι αρκετά προσιτές, κερδίζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά των smartphones.

Όσον αφορά τη δεύτερη φήμη, εδώ και καιρό η Apple ακούγεται πως δουλεύει σε μια νέα τεχνολογία, την universal SIM. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει πάροχο ή αν ταξιδέψει σε άλλη χώρα, πρέπει να αλλάζει την κάρτα SIM. Η Apple θέλει να λύσει τα χέρια των χρηστών σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέποντας τους να επιλέγουν τον πάροχο που επιθυμούν μέσα από ένα λογισμικό, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν κάποια κάρτα. Βέβαια, για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και μένει να δούμε αν αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.