Τρία Χρόνια Με Τα Windows Phone Στην Τσέπη

windows-phone

Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την στιγμή που έπιασα στα χέρια μου το HTC HD7. Τον Αύγουστο του 2011 ετοιμαζόμουν να φύγω για το Los Angeles, όπου θα γινόταν η πρώτη παρουσίαση των Windows 8 για τους developers. Δεν ήταν δυνατόν να πάω σε ένα τέτοιο γεγονός χωρίς να έχω καμία επαφή με το modern UI (metro UI το λέγαμε τότε) και τα Windows Phone 7 ήταν τα μόνα που μπορούσαν να μου το παρέχουν.

Όλα αυτά τα χρόνια με βόλεψαν πολύ και δεν μου έλειψε τίποτα από τα apps και τα καλούδια που είχαν τα άλλα smartphones. Όχι, ψέματα. Μου έλειψε πολύ το Instagram και ήμουν έτοιμος να τα αλλάξω με κάτι άλλο μόνο για αυτό - για το Facebook την βόλευα και από τον browser. Μου την “έσπαγε” και το σύστημα των notifications που δεν ήταν αξιόπιστο κι έχανες ειδοποιήσεις. Από την άλλη με βόλεψε πολύ η σταθερότητα που έχουν, η αξιοπιστία των ίδιων των συσκευών και φυσικά, να μη ξεχνάμε την αντοχή που έχουν τα Nokia σε τούμπες και κακουχίες παρέα με κλειδιά και κέρματα μέσα στην τσέπη.

Τώρα, αφού πέρασα από το Nokia Lumia 800, είμαι ένας χαρούμενος κάτοχος ενός Nokia Lumia 820 με τα Windows Phone 8.1 και με όλα του. Έχει βγει το Instagram και η υλοποίηση των notifications είναι πια γρήγορη, αξιόπιστη και λειτουργική.

cortana

Πάνω από όλα, ένα smartphone είναι ένα εργαλείο που μας διευκολύνει στην δουλειά μας και στην καθημερινότητά μας. Το Ημερολόγιο συνδυάζει όλα όσα έχεις σε ένα, για να μη χάνεις ραντεβού, και η σύνδεση όλων των λογαριασμών των φίλων σου σε μια επαφή βοηθάει στο να είσαι ενήμερος για όλη τους την δραστηριότητα.

Οι δωρεάν offline χάρτες της Nokia χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για να βρω τον δρόμο μου μέσα στην Ελλάδα, ή εκτός από αυτή. Κατεβάζεις την χώρα που θες να πας και τελείωσες. Οι χάρτες, μαζί με το Skype, είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία όταν βρίσκεσαι εκτός της χώρας. To OneNote στο OneDrive είναι ο καθημερινός σύντροφος που μου κρατάει σημειώσεις, σκέψεις και εικόνες τις οποίες θέλω να επεξεργαστώ μετά στο tablet ή στο laptop μου. Μεγάλο του πλεονέκτημα το ότι είναι cross platform και μπορείς να δεις τα πάντα παντού. Το Office Mobile είναι σωτήριο για μικροαλλαγές σε κάποιο Excel ή κάποιο Word ενώ είσαι στον δρόμο.

Πάνω από όλα, ένα smartphone είναι ένα εργαλείο που μας διευκολύνει στην δουλειά μας και στην καθημερινότητά μας.

Όσον αφορά τη διασκέδαση, για τον χρόνο που περνάω μέσα στο metro έχω παιχνίδια όπως το geoDefense Swarm και το Microsoft Mahjong. Και μέσα από το Film Closet μαθαίνω για όποια νέα και ενδιαφέρουσα ταινία κυκλοφορεί. Πριν μπω στο καράβι για την Τήνο, γεμίζω την μνήμη με MP4 video από αγαπημένες σειρές.

Η φωτογραφική σίγουρα δεν αντικαθιστά την DSLR μου, αλλά βολεύει στην καθημερινότητα και, μαζί με τα εργαλεία διόρθωσης που παρέχει η Nokia, βγάζεις αξιόλογες φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσεις στα social media.

Οι χρήσεις που μπορεί να έχει ένα smartphone είναι πάρα πολλές και συνέχεια αυξάνονται. Από απλώς ένα κινητό τηλέφωνο έως ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Το θέμα είναι αυτά που θες να τα κάνει αξιόπιστα και να μην θεωρείται παλιό ή ξεπερασμένο μετά από 10 - 12 μήνες. Αν θες να δεις μόνος σου όλες τις δυνατότητες των Windows Phone 8.1 πάνω σε ένα Nokia, δοκίμασε τον emulator για το web που δημιούργησε η εταιρία.

 emulator.nokia.com

lumia-1020

Σχολιάστε >
45 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.