Σου Αρέσουν Οι Ταινίες; Τότε Το Film Closet Είναι Η Εφαρμογή Που Ψάχνεις

Film Closet for Windows RT

Χαίρομαι να βλέπω Έλληνες φοιτητές να αναπτύσσουν εφαρμογές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μέσα μου, τους ζηλεύω λίγο καθώς εγώ ποτέ δεν το έκανα αν και θεωρητικά είχα τη δυνατοτήτα όσο σπούδαζα Πληροφορική. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Βαγγέλης Διάτσιγκος που δημιούργησε το Film Closet. Όπως υποδεικνύει και το όνομα της, πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται σε οποιονδήποτε βλέπει ταινίες, πρακτικά δηλαδή, σε όλους μας. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν ενώ ο μόνος περιορισμός είναι η συσκευή καθώς είναι διαθέσιμη σε Windows Phone και σε Windows 8/RT.

Το Film Closet αντλεί πληροφορίες από τη βάση του themoviedb.org χρησιμοποιώντας το API του και τις εμφανίζει με έναν τρόπο πολύ πιο ελκυστικό από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο application έχω δει. Η εφαρμογή θα μπορούσε κάλιστα να είχε ανατπυχθεί από την ίδια την Microsoft αφού το interface θυμίζει αυτό των Windows Phone. Προσωπικά, έχοντας μία ιδιαίτερη συμπάθεια στο UI/UX των WP8, θεωρώ ότι το interface είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Film Closet.

Χρησιμοποιώντας κανείς το Film Closet, μπορεί να βρει πληθώρα πληροφοριών για περισσότερες από 60.000 ταινίες, όπως τους ηθοποιούς, την υπόθεση, το trailer καθώς και την αφίσα της κάθε ταινίας. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσεις τις ταινίες στα favorites σου και σε watchlist. Φυσικά, όλες τις παραπάνω πληροφορίες μπορείς να τις μοιραστείς και στα διάφορα social networks όπως το Twitter χωρίς να βγεις από την εφαρμογή.

Αν κάτι λείπει από το Film Closet είναι αυτό που αναφέρει και ο Daniel Rubino του wpcentral.com, η δυνατότητα να βλέπεις τις κινηματογραφικές αίθουσες που βρίσκονται κοντά σου και να κλείνεις τα εισιτήρια σου. Όμως, αυτό είναι τεχνικά δύσκολο αν σκεφτούμε πόσοι κινηματογράφοι υπάρχουν παγκοσμίως, οπότε θεωρώ φυσιολογικό να μην υπάρχει από την πρώτη έκδοση της εφαρμογής.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή δωρεάν τόσο για Windows Phone [link] όσο και για Windows 8/RT [link]. Περισσότερες πληροφορίες για το Film Closet υπάρχουν στην αντίστοιχη Facebook Fanpage.

Film Closet for Windows Phone

Σχολιάστε >
19 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.