Διαθέσιμα Τα Windows Phone 8.1 Για Τους Developers Και Όχι Μόνο

cortana-01

Δεκαοχτώ μήνες μετά την τελευταία σημαντική ενημέρωση για τα Windows Phone, η Microsoft παρουσίασε πριν από λίγο καιρό τις αλλαγές και τις προσθήκες που θα φέρει στο λειτουργικό της σύστημα η έκδοση 8.1. Από σήμερα αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους εγγεγραμμένους developers, προκειμένου να την δοκιμάσουν και να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους πριν από την επίσημη κυκλοφορία.

Να πούμε πως τα Windows Phone 8.1 είναι διαθέσιμα όποιον θέλει να τα εγκαταστήσει, ακόμα κι αν δεν είναι πραγματικός developer. Η Microsoft σε αφήνει να πραγματοποιήσεις μια απλή εγγραφή χωρίς κάποιο κόστος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς το App Studio και να επιλέξεις το “Start new project”.

Μερικές παρατηρήσεις για όποιον θελήσει να κατεβάσει την ενημέρωση πριν από την επίσημη κυκλοφορία της:

  • Η εγκατάσταση του developer preview θα ακυρώσει την εγγύηση του κατασκευαστή που πιθανώς να είναι ακόμα ενεργή στο smartphone σου.
  • Αν αντιμετωπίσεις προβλήματα ή για κάποιο λόγο δεν σου αρέσουν τα Windows Phone 8.1, δεν θα μπορέσεις να επιστρέψεις στα Windows Phone 8 ή σε οποιαδήποτε άλλη παλιότερη έκδοση.
  • Η ενημέρωση που θα κατεβάσεις από τους servers της Microsoft αφορά μόνο το ίδιο το λειτουργικό. Οποιαδήποτε εφαρμογή ή υπηρεσία ήρθε από τον κατασκευαστή (π.χ. Nokia) θα ενημερωθεί αργότερα.

Αρκετές αλλαγές περιμένουν τους χρήστες

Ανάμεσα στις αλλαγές που φέρνουν τα Windows Phone 8.1 συναντάμε το ανανεωμένο Action Center, τη δυνατότητα παραμετροποίησης του lock screen και των backgrounds και φυσικά την Cortana, την απάντηση της Microsoft στη Siri και το Google Now. Δυστυχώς το τελευταίο feature θα είναι διαθέσιμο στην αρχή μόνο για όποιον έχει δηλώσει πως μένει στην Αμερική. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την νέα έκδοση εδώ ή να παρακολουθήσεις το βίντεο που ακολουθεί:

[via] [image via]

Σχολιάστε >
11 σχόλια
|
Κατηγορίες:

11 απαντήσεις στο “Διαθέσιμα Τα Windows Phone 8.1 Για Τους Developers Και Όχι Μόνο”

  1. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Επιτέλους μπάρα ειδοποίησεων που παντα ηθελε αυτη η πλατφόρμα. Να χε και λίγο καλύτερο multitasking κι όλα μια χαρά. Ωστόσο πιστεύω οτι και με επερχόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση του, σχεδόν απροβληματιστου, λογισμικού.