WebSummit 2013: Στο Αεροπλάνο Προς Το Δουβλίνο

WebSummit 2013 Airplane

Στις 05:09 τα ξημερώματα ξύπνησα, 21 λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Είναι αυτή η προσμονή που έχω πάντα πριν από κάποιο ταξίδι ή οποιοδήποτε γεγονός που στο μυαλό μου φαντάζει σημαντικό, άσχετα με το αν είναι ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι είχε καιρό να μου συμβεί. Ίσως από την τελευταία φορά που βρέθηκα σε κάποιο διεθνές τεχνολογικό συνέδριο, στο NEXT Berlin, τον Μάϊο του 2012. Από ταξίδι σε ταξίδι, η ανυπομονησία αυξάνεται αντί να μειώνεται. Τη στιγμή που γράφω αυτό εδώ το κείμενο, βρίσκομαι στο αεροπλάνο, ταξιδεύοντας από την Αθήνα στη Φρανκφούρτη. Τελικός προορισμός είναι το Δουβλίνο και το WebSummit 2013. Ίσως το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας που πραγματοποιείται στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 350 ομιλητές, ακόμα περισσότερες startups και 10.000 συμμετέχοντες που ο καθένας θα βρίσκεται εκεί για να αποκομίσει και να προσφέρει ό,τι αυτός κρίνει χρήσιμο. Το highlight του φετινού WebSummit πιστεύω ότι θα είναι ο Elon Musk, ένας πραγματικός οραματιστής και όχι ένας επιχειρηματίας που στάθηκε τυχερός. Ο Elon Musk είναι ο Αμερικάνος ιδρυτής του Paypal. Είναι ο ιδρυτής της Tesla, της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει sport ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Είναι ο ιδρυτής της SpaceX, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας που κατασκεύασε πύραυλο που πήγε στο διάστημα και γύρισε στη Γη. Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά αλλάζει τον κόσμο γύρω μας.

ΘυμήσουΟ Elon Musk Θέλει Να Γίνει Ένας Πραγματικός Tony Stark

Θα κάνει on stage μία συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας και τον Shervin Pisevar, τον ιδρυτή της Sherpa Ventures. Αλήθεια, ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα είχε το θάρρος να κάνει μία τέτοια συζήτηση στην σκηνή ενός τεχνολογικού συνεδρίου που θα παρακολουθήσει ολόκληρος ο κόσμος;

Βέβαια, ο Elon Musk δεν θα είναι ο μόνος ομιλητής και, πιθανότατα, κάποιος "μικρότερος" ομιλητής θα κλέψει την παράσταση. Αυτό μου έχει δείξει η εμπειρία μου στα συνέδρια. Όσο λιγότερο media training έχει κάνει κάποιος, τόσο πιο πιθανό είναι να μοιραστεί μία πιο αληθινή και ανθρώπινη ιστορία. Στο WebSummit δεν πάω με μοναδικό στόχο να ακούσω τα "μεγάλα" ονόματα του χώρου. Ναι, θα είναι εκεί ο Kevin Rose της Google Ventures. Ναι, θα είναι εκεί ο guru του startup blogging, ο Robert Scoble. Θα είναι εκεί και ο Tim Armstrong της AOL. Όμως, στο WebSummit θα είναι εκατοντάδες startupers που θέλουν να δείξουν την ιδέα τους, το όραμα τους αλλά και την υλοποίηση του.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται ένα ακόμα social network. Δεν χρειάζεται ένα ακόμα application για να τραβάει πιο όμορφες φωτογραφίες. Δεν χρειάζεται ένα ακόμα παιχνίδι που φιλοδοξεί να γίνει το νέο Candy Crush. Δεν χρειάζεται ένα ακόμα productivity tool ή έναν πιο όμορφο email client. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε εργαλεία που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα μας και θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και καλύτερη. Χρειαζόμαστε startups που θα εκμεταλλευτούν το internet.

Δες επίσηςΤο Εργαστήριο Που Μας Έδωσε Τη Siri, Το Internet Και Την HDTV

Χρειαζόμαστε startups στο χώρο της υγείας. Χρειαζόμαστε startups που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση των μαθητών σε πληροφορίες. Χρειαζόμαστε startups που θα απλοποιούν την καθημερινότητα μας. Χρειαζόμαστε startups που θα κάνουν επιτέλους πραγματικότητα το Internet Of Things συνδέοντας το ψυγείο, την κουζίνα, το θερμοστάτη και το συναγερμό του σπιτιού με το κινητό μας τηλέφωνο. Χρειαζόμαστε startups που μας δημιουργούν ελεύθερο χρόνο αντί να μας τον καταναλώνουν.

Τέτοιες startups θα αναζητήσω στο WebSummit και ανθρώπους με αυτό το mentality. Τη δική τους νοοτροπία θα προσπαθήσω να καταλάβω και να μεταφέρω.

Για live coverage του WebSummit μπορείς να με ακολουθήσεις στο Twitter: @dkalo

Το away.gr βρίσκεται στο WebSummit με την ευγενική χορηγία της Ericsson.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.