Η Samsung “Πείραξε” Το S4 Για Να Αποδίδει Καλύτερα Σε Benchmarks

galaxy-s4-01

Το Galaxy S4 είναι ένα πολύ καλό smartphone. Η Samsung θέλησε να μας κάνει να νομίζουμε πως είναι ακόμα καλύτερο. Όπως βρήκε το AnandTech, σε συγκεκριμένα benchmark tests (AnTuTu, GLBenchmark 2.5.1 και Quadrant) η GPU της συσκευής τρέχει στα 533 MHz. Σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή αυτή πέφτει στα 480 MHz. Είναι μια σημαντική διαφορά που δίνει στο Galaxy S4 περίπου 11% καλύτερη βαθμολογία απ’ ότι θα έπαιρνε κανονικά στις δοκιμές.

Τα ευρήματα αυτά κίνησαν την περιέργια των ανθρώπων στο AnandTech, με αποτέλεσμα να κάνουν αντίστοιχα πειράματα και στην CPU. Βρήκαν πως ακόμα και αυτή βελτιώνει την απόδοση της όταν η συσκευή τρέχει συγκεκριμένα benchmark tests. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο /system/app/TwDVFSApp.apk, βρήκαν hardcoded profiles/exceptions για συγκεκριμένες εφαρμογές. Αυτές είναι οι Quadrant standard, advanced και professional, linpack (free, not paid), Benchmark Pi και AnTuTu).

Δες επίσηςΗ Samsung Παρουσιάζει Το Galaxy S4: Οθόνη 5" Με 441 PPI

galaxy-s4-apk-hex-01

Μέρος του TwDVFSApp.apk μέσα από έναν hex editor. Στο μαρκαρισμένο κείμενο συναντάμε κάποια από τα benchmark tests κατά τα οποία αλλάζει η απόδοση της GPU και της CPU.

Αντίστοιχο “πείραγμα” έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν από κάποιους κατασκευαστές PC. Φαίνεται πως η τακτική αυτή δεν απουσιάζει από τον κόσμο του mobile. Τα αναλυτικά ευρήματα του AnandTech βρίσκονται εδώ.

Update 31/7:

Η Samsung δημοσίευσε μια ανακοίνωση (το website είναι στα κορεατικά), με την οποία εξηγεί πως η GPU και η CPU του Galaxy S4 συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν τρέχουν εφαρμογές που λειτουργούν σε full screen mode, αυτές δηλαδή που κρύβουν τη μπάρα κατάστασης. Τέτοιες εφαρμογές είναι αυτές που διαχειρίζονται την κάμερα, οι browsers, οι video players ή τα benchmark tests.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά στα strings που βρέθηκαν μέσα στο .apk αρχείο που απεικονίζεται στην παραπάνω εικόνα.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.