Η Samsung Παρουσιάζει Το Galaxy S IV: Οθόνη 5" Με 441 PPI, Έρχεται Τον Απρίλιο

Η Samsung παρουσίασε πριν λίγες ώρες το Galaxy S IV μέσα από το κατάμεστο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης. Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος ήταν εκεί και μας μετέφερε το κλίμα μέσα από την αίθουσα του θεάτρου. Η ίδια η παρουσίαση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και σε κάποια σημεία την χαρακτήριζες βαρετή, αφού η εταιρεία αποφάσισε να μας δείξει τις δυνατότητες της νέας συσκευής μέσα από ένα θεατρικό έργο. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς να δει από την παρουσίαση ενός smartphone.

Η συσκευή είναι ελάχιστα μικρότερη από το S III σε όλες τις διαστάσεις, αλλά η Full HD Super AMOLED οθόνη της είναι λίγο μεγαλύτερη, στις 5". Η πυκνότητα της είναι 441 PPI. Για σύγκριση, το iPhone 5 φθάνει τα 326 PPI και το Nexus 4 τα 320 PPI. Κοιτώντας τους αριθμούς καταλαβαίνεις αμέσως πόσο όμορφη είναι η οθόνη, όμως το ίδιο συμβαίνει βάζοντας την δίπλα-δίπλα με την αμέσως προηγούμενη γενιά. Από κοντά, το Galaxy S IV μοιάζει ελάχιστα πιο όμορφο από τον προκάτοχο του σε όλα τα αισθητικά θέματα.

Galaxy S IV vs Galaxy S III

Αριστερά το Galaxy S IV, δεξιά το Galaxy S III

Περνώντας στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, συναντάμε έναν Samsung Exynos 5 ή έναν Qualcomm Snapdragon S4 Pro, ανάλογα με την περιοχή που είσαι, 2 GB RAM, 13 MP camera και 3 επίπεδα χωρητικότητας, 16, 32 ή 64 GB (παίρνει και micro-SD). Φυσικά, θα υποστηρίζει 4G δίκτυα. Πάνω-κάτω δηλαδή ό,τι είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες. Τίποτα που να μας προκαλεί έκπληξη. Τίποτα, πέρα από τη μπαταρία. Ένα θηρίο, 2.600 mAh. Αλλά αυτά τα μεγέθη χρειάζονται για μια τέτοια οθόνη.

Όπως φαίνεται, η Samsung αποφάσισε να δώσει περισσότερη σημασία στο software του κινητού, κάτι που φάνηκε και από τις αναφορές που είχαμε σε αυτό κατά τη διάρκεια του θεατρικού. Το ενδιαφέρον είναι πως προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από το Jelly Bean, να στείλει το Android και κατ' επέκταση την ίδια τη Google σε δεύτερη μοίρα. Και αυτό δεν είναι κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από την τελευταία.

Πολύς κόσμος παίζει με τα Galaxy S IV

Πολύς κόσμος παίζει με τα Galaxy S IV

Πρόκειται για μία από τις παρουσιάσεις με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα leaks. Τα Air View και Air Gesture που είδαμε νωρίτερα είναι εδώ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Smart Pause, το οποίο αναγνωρίζει πότε δεν κοιτάς στην οθόνη και βάζει αυτόματα το video σε παύση. Το νέο Group Play δίνει τη δυνατότητα σε 8 το πολύ συσκευές να αναπαράγουν μουσική ταυτόχρονα, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet. Παρά τις φήμες, ανανγώριση της κίνησης των ματιών δεν έχουμε, όμως το scrolling γίνεται πιο εύκολα, καθώς η συσκευή αναγνωρίζει την κίνηση του καρπού.

Η Samsung έχει υλοποιήσει αυτόματο μεταφραστή από κείμενο σε φωνή και το αντίθετο για 9 γλώσσες. Αυτό θα φανεί ιδιαίτερα βολικό αν ταξιδεύεις σε αυτές τις χώρες ακόμα και στην περίτπωση που δεν έχεις πρόσβαση στο Internet, αφού περιλαμβάνει περίπου 3.000 χρήσιμες φράσεις για offline χρήση.

Αξίζει να κάνουμε μια ειδική αναφορά στο S Health. Με αυτό η Samsung μετατρέπει δυνητικά το Galaxy S IV σε ένα πλήρες fitness tracker. Το κινητό περιλαμβάνει pedometer για να καταγράφει τα βήματα που κάνεις κάθε στιγμή, ενώ οι αισθητήρες για τη θερμοκρασία και την υγρασία περιβάλλοντος θα μεταφέρουν τα δεδομένα τους αυτόματα μέσα στο S Health. Την ίδια στιγμή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράφεις τις θερμίδες που καταναλώνεις στη δίαιτα σου, τραβόντας τα απαραίτητα δεδομένα για κάθε γεύμα από το Internet.

Galaxy S IV vs Galaxy S III vs iPhone 5

Το Galaxy S IV δίπλα στα Galaxy S III και iPhone 5

Η συσκευή έχει ίσως το καλύτερο hardware της αγοράς και είναι φανερό πως η Samsung έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο software. Παρόλο που πολλές από τις έξτρα εφαρμογές θα θέλεις να τις αφαιρέσεις από την οθόνη με το που θα το ανοίξεις, κάποιες αξίζουν και τελικά θα μείνουν. Το Galaxy S III κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια κομμάτια και σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις, είναι πολύ πιθανό το Galaxy S IV να το ξεπεράσει.

Το Galaxu S IV θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο, όμως ακόμα δε γνωρίζουμε τίποτα για την τιμή της συσκευής. Υπομονή λίγες μέρες ακόμα για να τη μάθουμε και αυτή. Προς το παρόν μπορείς να ανατρέξεις το liveblog για να ζήσεις την εκδήλωση από μέσα, ενώ αργότερα θα μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τη νέα συσκευή και την εμπειρία από το event τόσο στο georgakopoulos.org, όσο και στο Away.gr.

Σχολιάστε >
182 σχόλια
|
Κατηγορίες:

182 απαντήσεις στο “Η Samsung Παρουσιάζει Το Galaxy S IV: Οθόνη 5" Με 441 PPI, Έρχεται Τον Απρίλιο”

  1. [...] Η Samsung Παρουσιάζει Το Galaxy S IV: Οθόνη 5" Με 441 PPI, Έρχεται ... [...]

  2. [...] τελευταία διαφήμιση που δημιούργησε η Samsung για το Galaxy S4 βλέπουμε την εταιρεία να επιτίθεται στο iPhone, [...]

  3. [...] είναι ο ίδιος επεξεργαστής που φοράει το Nexus 4 και το Galaxy S4), ανάλυση οθόνης 1920x1200 pixels και κάμερα 5 MP στο πίσω μέρος. [...]

  4. […] τη μαγνητική ροή και την πίεση του αέρα. Ειδικά για το Galaxy S4, το οποίο περιλαμβάνει υγρόμετρο, το WeatherSignal […]

  5. […] Note 10.1, ενώ αργότερα θα προστεθεί υποστήριξη και για το Galaxy S4. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν η Samsung σχεδιάζει να […]

  6. […] ιστορία εξελίσσεται ως εξής: ένας κάτοχος Samsung Galaxy S4 το έβαλε να φορτίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά […]