Το Galaxy S IV Θα Παρακολουθεί Τα Μάτια Για Το Scrolling Στις Σελίδες

Samsung

Σε λιγότερο από 10 μέρες η Samsung θα παρουσιάσει στον κόσμο το Galaxy S IV, ένα κινητό στου οποίου το software έχει δωθεί πολύ έμφαση. Οι New York Times υποστηρίζουν πως θα περιλαμβάνει τεχνολογία που καταγράφει την κίνηση των ματιών για να κάνεις scrolling στην οθόνη χωρίς να την ακουμπάς με τα δάχτυλα. Ο υπάλληλος της Samsung που μίλησε ανώνυμα για το eye tracking ανέφερε πως τα χαρακτηριστικά στο software του νέου κινητού υπερτερούν των χαρακτηριστικών του hardware.

Τον Ιανουάριο η Samsung έκανε αίτηση για κατοχύρωση ενός trademark στην Ευρώπη με το όνομα Eye Scroll. Λίγες βδομάδες αργότερα έκανε κάτι αντίστοιχο για το trademark στις ΗΠΑ. Η περιγραφή αναφέρει:

Computer application software having a feature of sensing eye movements and scrolling displays of mobile devices, namely, mobile phones, smartphones and tablet computers according to eye movements; digital cameras; mobile telephones; smartphones; tablet computers.

Οι εφαρμογές μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι πάρα πολλές. Σκέψου να διαβάζεις στην εφαρμογή Kindle και να μη χρειάζεται να ακουμπάς την οθόνη κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις σελίδα. Ή να κάνεις scrolling στο browser ακόμα πιο εύκολα. Το αν το συγκεκριμένο feature θα παρουσιαστεί στο event της 14ης Μαρτίου είναι ακόμα άγνωστο. Όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα το δούμε πολύ σύντομα.

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Το Galaxy S IV Θα Παρακολουθεί Τα Μάτια Για Το Scrolling Στις Σελίδες”

  1. [...] Το Galaxy S IV Θα Παρακολουθεί Τα Μάτια Για Το Scrolling Στις Σελ... [...]

  2. [...] Ξέρουμε (δηλαδή, οι φήμες λένε) ότι θα πρόκειται για ένα μεγαλούτσικο κινητό -λίγο μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του- με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080x1920. Θα έχει (πάντα σύμφωνα με τις φήμες) κάμερα 13 megapixel, 2GB RAM και πιθανότατα τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5. Θα τρέχει το Android 4.2 και οι φήμες (αχ αυτές οι φήμες) λένε ότι θα σου δίνει τη δυνατότητα να σκρολάρεις χωρίς χέρια, μόνο με τα μάτια. [...]

  3. [...] χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet. Παρά τις φήμες, ανανγώριση της κίνησης των ματιών δεν έχουμε, όμως το scrolling γίνεται πιο [...]