Η Yahoo Θέλει Να Δώσει $800 Εκατ. Για Να Αποκτήσει Το Hulu

marissa-mayer-01

Φαίνεται πως η Yahoo με τη Marissa Mayer στο τιμόνι έχει βαλθεί να μας αγοράσει όλους. Μόλις πριν από λίγες μέρες έβγαλε $1,1 δις από τα ταμεία της για να αποκτήσει το Tumblr και σήμερα μαθαίνουμε πως σκοπεύει να δώσει άλλα $800 εκατομμύρια για αποκτήσει τον έλεγχο της δημοφιλούς υπηρεσίας Hulu. Πέρα από τη Yahoo, προτάσεις έχουν καταθέσει και άλλες εταιρείες όπως η Time Warner Cable, το Amazon και η Guggenheim Digital Media.

Η News Corp, η Disney και η Comcast, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του Hulu, αναζητούσαν κάποιον αγοραστή και πριν από δύο χρόνια, όμως τότε με το ποσό των $2 δις που έψαχναν δεν προσέλκυσε αρκετό ενδιαφέρον. Έτσι είχανε αποφασίσει να εστιάσουν στην ανάπτυξη της υπηρεσίας. Πριν από λίγες εβδομάδες όμως το θέμα της πώλησης του Hulu επέστρεψε ξανά.

Μέσω του Hulu κανείς μπορεί να παρακολουθήσει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, είτε δωρεάν, είτε έναντι μιας μηνιαίας συνδρομής που κοστίζει $8. Σήμερα η υπηρεσία αριθμεί περίπου 4 εκατομμύρια συνδρομητές. Μέσα στο 2012 το Hulu είχε έσοδα που άγγιζαν τα $695 εκατομμύρια, τα οποία προέκυψαν από τις συνδρομές και από τις διαφημίσεις που προβάλλονται κατά τη διάρκεια των βίντεο.

Πρόσφατα η Yahoo προσπάθησε να αποκτήσει το 75% του Dailymotion έναντι $300 εκατομμυρίων. Τη συμφωνία τότε μπλόκαρε η κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία δεν ήθελε να δει μια επιτυχημένη γαλλική εταιρεία να καταλήγει στα χέρια μιας αμερικανικής. Το Hulu αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική που θα φέρει τη Yahoo πιο κοντά στον κόσμο του video streaming.

[via, viavia]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.