Πώς Oι Άνθρωποι Των Σπηλαίων Χρησιμοποιούσαν Το Facebook Πριν Αυτό Δημιουργηθεί

caveman_like_fullsize

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως επικοινωνούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες χωρίς τη χρήση social media; Πώς επιτυγχάνονταν η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων στην πράξη, τότε που πολλά από αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα, ήταν παντελώς άγνωστα;

Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ομολογουμένως πολύ πετυχημένο comic από τη Μaria Scrivan, η οποία με μια εικόνα καταγράφει τη δική της εκδοχή για το πώς οι άνθρωποι των σπηλαίων χρησιμοποιούσαν τα social media, πριν καν εμφανιστούν. Ας δεχθούμε ότι η έλευση των κοινωνικών μέσων επικοινωνίας ξεκίνησε το 1979 με το σύστημα Usenet, ένα παγκόσμιο μέσο επικοινωνίας και συζήτησης, στο οποίο οι χρήστες έγραφαν και διάβαζαν μηνύματα μεταξύ τους, γύρω από κάποια θέματα, κάτι σαν τα forums.

Πριν λοιπόν από το Usenet, πολύ πιο παλιά, οι άνθρωποι (των σπηλαίων) δε χρειάζονταν ούτε το Usenet. Σύμφωνα με την απεικόνιση της Μaria Scrivan, το Facebook "προϋπήρχε" πολύ πριν το ανακαλύψει ο Mark Zuckerberg. Κάποιος έγραφε σε έναν τοίχο (wall) τις σκέψεις του και οι υπόλοιποι που παρακολουθούσαν εκείνη τη στιγμή, σχημάτιζαν με τον αντίχειρά τους μια συμφωνία (το σημερινό like).

Η εκδοχή αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, καθώς με έναν πολύ απλό και περιγραφικό τρόπο, καταφέρνει και απεικονίζει το χθες. Μάλιστα, το "πολύ παλιό" χθες.

[via]

Σχολιάστε >
23 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.