H Angela Πήρε Το "Όπλο" Της

German-Chancellor-with-BlackBerry-Z10

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel έχει πολλές φορές επικριθεί για την οικονομική πολιτική που ασκεί στην Ευρωζώνη και κατ' επέκταση στη χώρα μας. Αυτή τη φορά παίρνει τη ρεβάνς, παίρνει το δικό της όπλο και αντεπιτίθεται.

Η Angela Merkel  και η Γερμανική Κυβέρνηση επιλέγουν BlackBerry Z10

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν σχήμα λόγου, καθώς το "όπλο" της Angela είναι ένα όπλο επικοινωνίας, ένα smartphone και για την ακρίβεια ένα BlackBerry Z10. Η συσκευή που παρουσιάστηκε στις 30 Ιανουαρίου, αποτελεί την επιλογή της Καγκελάριου για την ίδια και όχι μόνο. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επέλεξε το Ζ10 για το γραφείο προμηθειών του υπουργείου εσωτερικών, αλλά και για το Ομοσπονδιακό γραφείο για την ασφάλεια των πληροφοριών (BSI) για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία, έχοντας σκοπό να αγοράσει 40.000 συσκευές.

Secusmart Security card για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια

Η Γερμανική εταιρεία ασφάλειας Secusmart, λάνσαρε μια τύπου micro-SD κρυπτογράφηση που εκμεταλλεύεται το BlackBerry Balance, τη δυνατότητα δηλαδή του Ζ10 να χωρίζεται σε personal και work λειτουργία. Το SecuSUITE, όπως ονομάζεται, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά email, social networks και τις εφαρμογές, ενώ διατηρεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τις προστατευόμενες εφαρμογές και επικοινωνίες.

Η εναλλαγή μεταξύ των δύο λειτουργιών του BlackBerry είναι πανεύκολη, ενώ η προστασία του SecuSUITE υφίσταται μόνο όταν η  SecuSmart SD card υπάρχει στη συσκευή, καθώς αν αφαιρεθεί, η "ασφαλής" πλευρά του BlackBerry Balance εγκαταλείπεται. Το λογισμικό SecuSUITE είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε υπάρχει επικοινωνία με μια άλλη SecuSUITE BlackBerry 10 συσκευή, αλλάζοντας αυτόματα την επικοινωνία σε κρυπτογραφημένη. Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να κάνει κανονικά κλήσεις σε συσκευή που δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό SecuSUITE.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του BlackBerry Security Group, Scott Totzke, η ασφάλεια ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με το όνομα BlackBerry και τίποτα σήμερα δεν είναι πιο ασφαλές απ' ότι μια συσκευή BlackBerry συνδεδεμένη με την πλατφόρμα BES 10 για τις επιχειρήσεις.

Security has always been built into the heart of the BlackBerry solution," said Scott Totzke."Nothing is more secure than a BlackBerry smartphone connected to BlackBerry Enterprise Server 10

secusmart-big

Mάθε: Tί ακριβώς κάνει το BlackBerry Balance στο BlackBerry 10 OS

Οι πρώτες συσκευές Ζ10 με προ εγκατεστημένη τη SecuSmart SD card θα κοστίζουν 2.400€ και θα κάνουν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ μέσα στον Μάρτιο, τον μήνα δηλαδή που θα αρχίσει να διατίθεται σε όλο το καταναλωτικό κοινό η νέα συσκευή της BlackBerry.

Η Angela, όπως φαίνεται, πρόσθεσε τις δικές της στιλιστικές πινελιές στο πίσω μέρος του Ζ10 με τρία "στρασάκια" χρώματος κίτρινου, κόκκινου και μαύρου που συνθέτουν τη Γερμανική σημαία. Η Καγκελάριος, εν όψει των Γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, πήρε το όπλο της...

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “H Angela Πήρε Το "Όπλο" Της”

  1. […] ανώτερη από τις προσδοκίες της εταιρείας και την Angela Merkel να ποζάρει με το νέο της Ζ10, μια μεγάλη παραγγελία BlackBerry Z10 έρχεται να προσθέσει […]