Όλα Οσα Απειλείς Να Κόψεις Και Δεν Μπορείς

Breaking a chain

Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιον φίλο σου να σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει να συμμετέχει σε κάποιο social network, να θέλει να βάλει στην άκρη το κινητό του, να σταματήσει να ανεβάζει φωτογραφίες, να πάψει να παίζει online games, να σταματήσει να ψωνίζει από συγκεκριμένες κατασκευάστριες εταιρείες κινητών τηλεφώνων, να, να...

Απειλές. Απειλείς και εσύ ο ίδιος να σταματήσεις να χρησιμοποιείς κάποια τεχνολογικά μέσα και καθώς στα περισσότερα από αυτά δεν πληρώνεις κάτι, απλά θέλεις να εκδικηθείς  με τα λιγότερα δεδομένα που θα στείλεις και θα λάβεις μέσω της απουσίας σου.

Facebook

quitting facebook

Απειλείς συνεχώς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το Facebook, να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου ακόμα και να τον διαγράψεις, γιατί: η νέα μορφή του profile σου με το Timeline σου τη δίνει στα νεύρα, καθώς δεν έχεις πλέον και άλλα περιθώρια επιλογής, τα privacy settings σε έχουν μπερδέψει καθώς συνεχώς αυξάνονται σε μια προσπάθεια να κρύψουμε και να κρυφτούμε, δε θέλεις πια να πλασάρεις τις φωτογραφίες και τα προσωπικά σου δεδομένα σε αυτό το μέσο, με την ελπίδα ότι μετά από κάποιους μήνες τα στοιχεία σου θα διαγραφούν εντελώς, ανησυχείς για όσα βλέπει ο εργοδότης σου στο προφίλ σου ακόμα και αν έχεις κάνει FaceWash και εν τέλει, βαρέθηκες και τους ίδιους τους "φίλους" σου, που, πλην μερικών εξαιρέσεων, δε λένε τίποτα παραπάνω παρά μόνο "καλημέρα" και "καλησπέρα".

Google

quit google

Απειλείς γιατί θεωρείς πως είναι ο χειρότερος εχθρός σου. Η Google ξέρει τα πάντα για εσένα. Τα πάντα. Διαβάζει όλα τα email σου, ξέρει ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεσαι συνέχεια, σε ποιες τράπεζες έχεις λογαριασμούς, γνωρίζει επακριβώς κάθε αναζήτηση που κάνεις στο Google και εδώ -δυστυχώς- FaceWash δεν υπάρχει. Εκτός αυτού, προσπαθεί να σε δέσει, όχι μόνο στο desktop αλλά και στο mobile, με το λειτουργικό της σύστημα, το Android. Τέλος, έχει πολλές διαφημίσεις που κάνουν κουραστική την ανάγνωση των ιστοσελίδων.

Τwitter

Social networks

Απειλείς να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το Τwitter, γιατί πιστεύεις ότι μέσα εκεί υπάρχει λογοκρισία, γιατί τα περισσότερα tweets είναι βαρετά, γιατί υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι λογαριασμοί, γιατί έχει γίνει πιο μόδα και από το Facebook, γιατί ασχολείσαι συνέχεια μαζί του εν ώρα εργασίας, γιατί δε χωράς να εκφραστείς μέσα σε 140 χαρακτήρες.

Αpple

apple_

Κολοσσός εδώ, κολοσσός εκεί. Αρχίζεις να εκνευρίζεσαι με τους διθυράμβους  για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, για το τί μπορεί να αγοράσει με τα μετρητά που έχει, απειλείς να μην ξαναψωνίσεις από Αpple γιατί είναι ένα κλειστό κύκλωμα που δε σου δίνει ελευθερία σε απλές κινήσεις εγκατάστασης προγραμμάτων και αρχείων, γιατί πλέον παρουσιάζονται περισσότερα από ένα μοντέλα συσκευών μέσα σε ένα χρόνο, γιατί έπαψε να είναι ιδιαίτερο και μοναδικό καθώς το iPhone το έχει τόσο το ξαδερφάκι σου στο Γυμνάσιο, όσο και η συνταξιούχος γιαγιά σου. Εκτός αυτού, το νέο iPad mini, δεν έχει οθόνη Retina.

Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

I quit

Απειλείς να σταματήσεις το συμβόλαιό σου ακόμα και πριν λήξει, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου, κάνεις κατάχρηση και κατά συνέπεια υπέρογκους λογαριασμούς, γιατί δεν μπορείς να πληρώνεις πλέον το πάγιο σου κάθε μήνα, γιατί θεωρείς ότι το κινητό σου τηλέφωνο εκπέμπει ακτινοβολία, θέτοντας θέμα υγείας, γιατί δε θέλεις να σε βρίσκουν οι τράπεζες στις οποίες χρωστάς, γιατί πολύ απλά δε σου έδωσαν μεγάλη επιδότηση αγοράς νέας συσκευής

Online games

time to quit

Απειλείς να μην ξαναασχοληθείς με online παιχνίδια, γιατί σε απασχολούν πολλές ώρες από το 24ωρο σου με αποτέλεσμα να μην κάνεις τα πράματα που θέλεις και πρέπει, γιατί όταν βγαίνεις με την παρέα σου για καφέ είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης, γιατί τα παιχνίδια αυτά έχουν ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε κάρτα γραφικών, μνήμη και επεξεργαστή και δεν είσαι σε θέση να αναβαθμίσεις το PC σου, ή γιατί το σπαθί που έπεσε σε ένα Raid το πήρε άλλος και τσαντίστηκες.

Όλο απειλές. Εν τέλει, το ποιο πιθανό είναι να μην κάνεις τίποτα απ' όλα τα παραπάνω. Το πολύ-πολύ να αποσυρθείς για λίγο διάστημα και να επιστρέψεις ακόμα πιο διψασμένος για τα τεχνολογικά μέσα που δυσφήμιζες τόσο καιρό.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Όλα Οσα Απειλείς Να Κόψεις Και Δεν Μπορείς”

  1. […] Δες Επίσης: Όλα Οσα Απειλείς Να Κόψεις Και Δεν Μπορείς […]