Google Zeitgeist 2012: Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της χρονιάς

Όπως ήδη έχεις διαπιστώσει, αυτή είναι η εβδομάδα των ανασκοπήσεων. Μετά το Twitter και το Facebook, σειρά έχει ένας "παλιός", το Google. Οι δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2012 καθιστούν τη συγκεκριμένη εταιρεία ως την καλύτερη πηγή τέτοιων πληροφοριών. Μέσα από το Zeitgeist 2012 μπορείς να εξερευνήσεις τους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης για τους προηγούμενους 12 μήνες.

Ο τραγικός θάνατος της Whitney Houston καταλαμβάνει την πρώτη θέση των απλών αναζητήσεων, με το Gangnam Style και τον τυφώνα Sandy να ακολουθούν. Στην τέταρτη θέση έχουμε το iPad 3 και στην πέμπτη το Diablo 3. Στις αναζητήσεις φωτογραφιών οι έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά για το iPhone 5, το έφεραν στην 3η θέση, πίσω από τους One Direction και τη Selena Gomez.

Ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά στις ηλεκτρονικές συσκευές που απασχόλησαν τον κόσμο μέσα στο 2012, στην πρώτη θέση συναντάμε το iPad 3, ενώ τα Galaxy S III και iPad mini βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Αμέσως μετά έρχεται το Nexus 7, το οποίο κέρδισε τους αντιπάλους του στην προηγούμενη ψηφοφορία που διενεργήσαμε, και το Galaxy Note 2 για να συμπληρωθεί η 5άδα.

Η Google έχει δημιουργήσει αναλυτικές λίστες για την pop κουλτούρα, τη μόδα, την επιστήμη, την τεχνολογία, τον αθλητισμό και άλλα για πολλές χώρες του κόσμου, όχι όμως για την Ελλάδα. Μπορείς να βρεις περισσότερα στο google.com/zeitgeist/2012.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.