Πόσα θα καταφέρναμε αν εκμεταλλευόμασταν περισσότερο την ηλιακή ενέργεια; [Infographic]

Σε ένα μόλις δευτερόλεπτο, ο ήλιος παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες όλης της ανθρωπότητας για 500.000 χρόνια. Η ενέργεια από την άλλη που φτάνει στη Γη μέσα σε 1 ώρα είναι αρκετή να καλύψει τις ανάγκες μας για 1 ολόκληρο χρόνο. Όμως, παρόλο που ο ήλιος είναι η μεγαλύτερη διαθέσιμη πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο, δεν τον εκμεταλλευόμαστε όσο θα έπρεπε. Σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι τέτοιο, αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα τα οποία κάνουν χρήση της ηλιακής ενέργειας για να λειτουργήσουν.

Μία από αυτές είναι η Logitech, η οποία έχει δημιουργήσει τη θήκη για iPad Solar Folio και τα πληκτρολόγια Solar K750 και K760, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των προϊόντων που παράγει και που τροφοδοτούνται ηλιακά. Κάτι ενδιαφέρον που ίσως δε γνώριζες, είναι πως συχνά τα παραπάνω προϊόντα (και πολλά άλλα παρόμοια) φορτίζονται ακόμα και από το φως μιας λάμπας ή το φως που εκπέμπει η οθόνη του υπολογιστή.

Η Logitech δημιούργησε το παρακάτω infographic για να μας δώσει μια εικόνα του τι μπορούμε να καταφέρουμε αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο την ηλιακή ενέργεια.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.