Η Google φτάνει σε συμφωνία για πρόσβαση σε 5,5 εκατομμύρια τραγούδια στην Ευρώπη

Στις αρχές του μήνα που δυανύουμε η Google ήρθε σε συμφωνία με την Armonia, μία συμμαχία στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και με τη Sony Latin και το αμερικάνικο και αγγλικό τμήμα της Universal Music Publishing.

Παρόλο που δε γνωρίζουμε τους όρους της συμφωνίας, το Associated Press υποστηρίζει πως αυτοί μοιάζουν με τους αντίστοιχους που έχουν υπογράψει οι υπόλοιπες εταιρίες του χώρου. Η συμφωνία θα επιτρέψει την εταιρεία να έχει πρόσβαση σε 5,5 εκατομμύρια τραγούδια σε 35 χώρες. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται είναι η Lady Gaga και η Rihanna.

Η Google έχει ανάγκη από τέτοιες επιτυχίες. Ας μην ξεχνάμε πως μπορεί στις ΗΠΑ το Google Play να περιλαμβάνει ικανοποιητικό πλήθος από multimedia περιεχόμενο, όμως στον υπόλοιπο κόσμο υπολείπεται για παράδειγμα αυτών που προσφέρει η Apple μέσω του iTunes. Η συμφωνία θα δώσει την ευκαιρία στη Google να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Apple και Amazon, οι οποίες σε αντίθεση με αυτήν που πέτυχε ο κολοσσός της αναζήτησης η οποία καλύπτει με τη μία 35 χώρες, γίνονται χώρα-προς-χώρα.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.