Αυτές τις γιορτές πρόσφερε σε δωρεά ένα application

Κάθε Χριστούγεννα, μιας και ξυπνά το αίσθημα της φιλανθρωπίας μέσα μας, προσφέρουμε ρούχα, χρήματα, τρόφιμα, παιχνίδια και ότι άλλο βρούμε. Αυτές τις γιορτές οι μαθητές του Miami Ad School προτείνουν κάτι διαφορετικό, να μετατρέψουμε τα applications κάθε iPhone σε δωρεές.

Οι μαθητές του Miami Ad School σκέφτηκαν πως σε όλα τα iPhones υπάρχουν εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, μα δεν τις πετάμε γιατί τις αγοράσαμε. Είναι σχεδόν αχρείαστες μα βρίσκονται ακόμα εκεί με την ελπίδα πως μια μέρα θα τις επεξεργαστούμε. Παράλληλα, ήθελαν ένα τρόπο να κινητοποιήσουν το κοινό να κάνει δωρεές για τις γιορτές. Έτσι, οι Philip Hovensjö, Max Pilwat, Andy Schwitter και Westley Taylor συνδύασαν την φιλανθρωπία και τις "αχρείαστες" εφαρμογές σε ένα: το Donation Box.

Το Donation Box είναι ένα concept μιας εφαρμογής όπου, όταν ο χρήστης την εγκαταστήσει στο smartphone του μπορεί να βάλει σε αυτήν, όλα τα applications που δεν χρησιμοποιεί συχνά ή δεν θέλει, αντί να τα κάνει delete. Οι εφαρμογές στο Donation Box δεν πάνε χαμένες. Δωρίζονται. Για κάθε application που "πετάγεται" ο χρήστης συμφωνεί να πάει σε δωρεά για άπορους, το κόστος που την αγόρασε. Αν για παράδειγμα πετάξει ένα application που αγόρασε προς 0,79€, αυτά θα δo δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Έξυπνο.

Η ιδέα των παιδιών, αν και μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί, φέρνει κοντά την αξιοποίηση της τεχνολογίας και το κομμάτι CSR μέσα από μια έξυπνη, απλή και χρηστική ιδέα. Μπορείτε να δείτε το video πιο κάτω:

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.