Η RIM χάνει δύο σημαντικούς εταιρικούς πελάτες

Η Research In Motion εργάζεται πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες προκειμένου να λανσάρει στην αγορά το νέο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, το οποίο θα έρθει με την πρώτη συσκευή στις αρχές του 2013. Ωστόσο, οι τελευταίοι μήνες μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετάβαση, αποτελούν για την εταιρεία αγώνα δρόμου για γερά νεύρα...

Παρελθόν η Booz Allen Hamilton

Η Booz Allen Hamilton, μια εταιρεία που συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ,  μέχρι στιγμής είχε επιλέξει τη RIM τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει, καθώς οι 25.000 εργαζόμενοι θα μεταβούν στις πλατφόρμες των iOS και Android, αφήνοντας το BlackBeery OS. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της  Booz Allen Hamilton, όσοι από τους υπαλλήλους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα BlackBerry, σταδιακά δε θα έχουν πρόσβαση στο εταιρικό email.

Το τελωνείο των ΗΠΑ αφήνει τη RIM

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, η Καναδική εταιρεία δέχεται άλλο ένα πλήγμα, χάνοντας έναν ακόμα σημαντικό εταιρικό πελάτη της κυβέρνησης. Πρόκειται για το U.S. Immigration and Customs Enforcement agency (ICE), το τελωνείο των ΗΠΑ, το οποίο μετά από 8 ολόκληρα χρόνια σταματά τη συνεργασία με τη RIM και μεταβαίνει στην Apple και το iPhone 5. Μάλιστα, το ICE όπως αναφέρει σε δήλωση,

"BlackBerry devices can no longer meet the mobile technology needs of the agency"

Η επιλογή της Appe προτιμήθηκε ακόμη και από εκείνη του Android, καθώς όπως πιστεύει το ICE, το iOS προσφέρει καλύτερη τεχνολογία για τις ανάγκες του τελωνείου, καθώς αποτελεί ένα "σφιχτό" οικοσύστημα, σε αντίθεση με τον open source χαρακτήρα του Android.

H RIM έχει πάνω από 1 εκ. πελάτες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η αντίδραση της RIM ήταν άμεση, υπενθυμίζοντας το σημαντικό εταιρικό κομμάτι που κατέχει στην Αμερικανική κυβέρνηση, παρά την απώλεια των δύο παραπάνω πελατών, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ασφαλώς δυσαρεστημένη από αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, όπως η ίδια αναφέρει, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο "χτίσιμο" της νέας πλατφόρμας του BlackBerry 10, που σύντομα θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.