Το Instagram ξεπερνά το Twitter

Πρίν μερικούς μήνες, το Facebook εξαγόρασε το Instagram έναντι 1 δις δολαρίων, μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για τον Mark Zuckerberg και όχι μόνο. Σήμερα, η εταιρεία μετρήσεων comScore, μετρά την επισκεψιμότητα σε Instagram και Twitter, βγάζοντας νικητή το πρώτο.

Για το μήνα Αύγουστο, οι κάτοχοι smartphones στην Αμερική, χρησιμοποίησαν το Instagram περισσότερο αλλά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από το Twitter. Οι επισκέψεις αφορούν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, όπου για τον μήνα Αύγουστο το Instagram είχε καθημερινά 7,3 εκ. ενεργούς χρήστες, την ίδια στιγμή που το Twitter έφθανε τους 6,9 εκ. Επίσης, ο κάθε χρήστης κατά μέσο όρο "σπαταλούσε" 257 λεπτά στο Instagram, ενώ για το Twitter ο αριθμός αυτός φτάνει τα  170 λεπτά. Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι στην Αμερική το Twitter είχε συνολικά 29 εκ. χρήστες τον Αύγουστο έναντι 22 εκ. του Instagram, ένας αριθμός που προκύπτει από τις native εφαρμογές και τις επισκέψεις μέσω mobile browser.

 

Πρακτικά δηλαδή, παρά το γεγονός ότι το Twitter βρίσκεται σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες, σε αντίθεση με το Instagram που προσφέρεται αυτή τη στιγμή μόνο σε iOS και Android, (φημολογείται ότι θα υποστηριχθεί σύντομα από τα Windows Phone 8, ενώ δε διατίθεται για BlackBerry), από τις μετρήσεις φαίνεται ότι οι χρήστες του Instagram όχι μόνο επιστρέφουν πιο συχνά στην εφαρμογή, αλλά καταναλώνουν και περισσότερο χρόνο. Αυτό από τη μια πλευρά είναι λογικό,  καθώς στο Instagram ένα smartphone φορτώνει συνεχώς εικόνες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διάρκεια παραμονής. Επίσης, το 60% των ενεργών χρηστών του Twitter, το επισκέπτονται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οπότε Instagram > Twitter; Σε ό,τι αφορά την κίνηση για τον μήνα Αύγουστο στην Αμερική, η απάντηση είναι καταφατική. Ωστόσο, καμιά από τις δύο πλευρές δεν ήθελε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας. Το Instagram, από τη στιγμή που ήρθε στην αγκαλιά του Facebook, αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και όλοι αναμένουμε την επόμενη κίνηση του Mark Zuckerberg πιθανόν πάνω σε μια αμφίδρομη λειτουργία Facebook +  Instagram.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.