Το Bad Piggies υπόσχεται πολλές ώρες παιχνιδιού

Η σειρά παιχνιδιών Angry Birds δεν χρειάζεται εισαγωγή. Ούτε και τα γουρούνια που πρωταγωνιστούν εκεί, αφού σίγουρα ο καθένας μας έχει σκοτώσει δεκάδες από αυτά στην προσπάθεια του να πάρει πίσω τα κλεμμένα αυγά. Στο Bad Piggies, το νέο παιχνίδι της Rovio, περνάς στην άλλη πλευρά, αυτή των κλεφτών-γουρουνιών. Ο στόχος; Να βοηθήσεις τα γουρούνια να μαζέψουν κομμάτια του χάρτη που οδηγεί στα αυγά. Ακούγεται εύκολο; Δεν είναι καθόλου.

Παρόλο που το gameplay του Bad Piggies δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο του Angry Birds, το παιχνίδι από την πρώτη στιγμή θυμίζει Rovio. Τα επίπεδα εμφανίζονται σε αντίστοιχη μορφή με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι κινήσεις μέσα στο παιχνίδι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους κανόνες της φύσης και οι παίχτες θα παίρνουν 1, 2 ή 3 αστεράκια, ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγαν σε κάθε επίπεδο.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μεταφέρεις το γουρούνι από ένα σημείο της πίστας σε ένα άλλο. Για να το καταφέρεις όμως αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσεις φαντασία και κάποιες φορές να έχεις τύχη. Χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα που σου δίνονται κάθε φορά, θα δημιουργείς ένα όχημα το οποίο θα αναλάβει τη μεταφορά του γουρουνιού. Τα εξαρτήματα μπορεί να είναι από ρόδες και ανεμιστήρες, μέχρι κουνημένα μπουκάλια ανθρακούχων αναψυκτικών (για την ώθηση) και TNT.

Το θέμα με μερικές πίστες (τουλάχιστον στην αρχή του παιχνιδιού) είναι ότι πρέπει να δημιουργήσεις το όχημα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, κι όλα αυτά επειδή δεν έχεις πολλά εξαρτήματα στη διάθεση σου. Έτσι μπορεί εσύ να βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να δημιουργείς 4-5 διαφορετικά οχήματα, όμως για να περάσεις επιτυχώς την πίστα πρέπει να πετύχεις εκείνο που θέλει η Rovio. Η κατάσταση διορθώνεται λίγο αργότερα, καθώς όταν προχωράς στο παιχνίδι, έχεις μεγαλύτερη ποικιλία εξαρτημάτων για να διαλέξεις.

Ένα καλό χαρακτηριστικό που αυξάνει τη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού, είναι ότι τα αστεράκια δεν δίνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο, όπως ήταν στο Angry Birds, όπου όσο μεγαλύτερη ζημιά έκανες, τόσο περισσότερα έπαιρνες. Ανάλογα με την πίστα, το αστεράκι θα το πάρεις αν την ολοκληρώσεις σε συγκεκριμένο χρόνο ή αν το όχημα τερματίσει άθικτο ή αν στη διαδρομή καταφέρεις να πάρεις ένα αντικείμενο κ.ό.κ. Επίσης, αν σε μία πίστα έχεις πάρει νωρίτερα το 1 από τα 3 αστεράκια, κάθε φορά που την παίζεις, αυτό το 1 το έχεις σίγουρο και παλεύεις για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι καλό, γιατί κάποιες πίστες πρέπει να λυθούν με διαφορετικό τρόπο για κάθε ξεχωριστό αστεράκι.

Όπως και να 'χει η Rovio επέλεξε να αυξήσει σημαντικά τη δυσκολία του παιχνιδιού σε σχέση με το Angry Birds. Το 1 αστεράκι θα το πάρεις σχετικά εύκολα, όμως αν θέλεις να ολοκληρώσεις τέλεια κάποια πίστα, θα πρέπει συχνά να "παλέψεις". Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Angry Birds, όπου συνήθως τα 2 και 3 αστεράκια έρχονταν πιο εύκολα.

Το Bad Piggies είναι ήδη στην 1η θέση των paid εφαρμογών στο App Store και περιμένουμε να μείνει εκεί για αρκετές μέρες ακόμα. Αν είσαι fan των Angry Birds και σου αρέσουν τα παιχνίδια που βάζουν δύσκολα στο μυαλό σου, τότε δεν έχεις παρά να κατεβάσεις το νέο τίτλο της Rovio από το App Store (0,79€) ή το Google Play (Free).

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.