Away Challenge #5 - Day #5: Εργάσου σε "νεκρό" χρόνο

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη φράση “δε μου φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας”; Σίγουρα πολλές. Ίσως να την έχεις πει κι εσύ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος, συνεχώς ψάχνουμε τρόπους να αυξήσουμε το χρόνο που αφιερώνουμε σε κάτι, είτε αυτό είναι δουλειά, είτε πανεπιστήμιο, είτε οικογένεια.

Μέσα στην ημέρα του καθενός από εμάς, υπάρχουν διαστήματα που δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Είσαι στην εφορία και περιμένεις να έρθει η σειρά του -ομολογουμένως μεγάλου- αριθμού που κρατάς στα χέρια σου; Άνοιξε το smartphone σου και καθάρισε ένα μέρος του inbox που σε λίγο καιρό θα βγάλει το ίδιο notification, ως αγανακτισμένο από τα δεκάδες μη αναγνωσμένα e-mails. Είσαι στο αστικό προς τη δουλειά; Ρίξε μια ματιά στη λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις σήμερα, έτσι ώστε να οργανωθείς πιο καλά. Περπατάς από ένα μέρος σε ένα άλλο; Κάνε αυτά τα 2-3 τηλέφωνα που θα έκανες αργότερα. Γιατί να αναβάλλεις κάτι, ενώ μπορείς να τελειώνεις με αυτό τώρα;

Θα εκπλαγείς αν ανακαλύψεις πόσα μπορείς να κάνεις στα μικρά διαστήματα που ονομάζουμε “νεκρό” χρόνο. Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, δε χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Είπαμε, μην αφήνεις τον εαυτό σου να κουράζεται. Γι αυτό, αν σε αυτό το διάστημα θέλεις να κάνεις διάλειμμα, μπορείς να κάνεις κάτι άσχετο με τη δουλειά, που σίγουρα θα έκανες αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα το διάβασμα του Google Reader. Έτσι, πιο μετά θα έχεις περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς με κάτι που όντως θέλεις να προλάβεις να τελειώσεις σήμερα.

[image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.