Clockwork Brain, το παιχνίδι που "βάζει δύσκολα" στο μυαλό σου

Το Clockwork Brain είναι ένα παιχνίδι της ελληνικής Total Eclipse, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Οι παίχτες καλούνται να λύσουν ένα σύνολο από γρίφους, οι οποίοι δοκιμάζουν διάφορες γνωστικές δεξιότητες. Άλλοι γρίφοι δοκιμάζουν μεταξύ άλλων τη μνήμη σου, άλλοι την αντίληψη χώρου, άλλοι τις ικανότητες σου στα μαθηματικά, άλλοι τις ικανότητες σου στη γλώσσα (εδώ υποστηρίζονται και τα ελληνικά), άλλοι βασίζονται στη λογική.

Το πρόβλημα με τα παιχνίδια που "βάζουν δύσκολα" στο μυαλό, είναι το πως θα καταφέρει ο developer να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του χρήστη. Αν κάτι είναι πολύ εύκολο, θα βαρεθείς γρήγορα. Αν κάτι είναι πολύ δύσκολο, θα το παρατήσεις γιατί δε θα μπορείς να περάσεις καμία πίστα. Το Clockwork Brain έχει καταφέρει να κρατήσει τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα να μη βαριέσαι να ασχοληθείς μαζί του, ακόμα και μετά από πολύ παιχνίδι.

Την πρώτη φορά που θα ξεκινήσεις την εφαρμογή, θα ξεκινήσεις να παίζεις με το Challenge Mode. Εκεί θα παίξεις 4 διαφορετικά παιχνίδι και ανάλογα με το πόσο καλά θα τα πας, τόσα Sprocket Tokens θα κερδίσεις. Αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα για να ξεκλειδώσεις επιπλέον features, όπως για παράδειγμα το Single Mode. Το Clockwork Brain υποστηρίζεται από το OpenFeint και το Game Center, οπότε μπορείς να συγκρίνεις τις επιτυχίες σου με αυτές των φίλων σου.

Πέρα από τα έξυπνα προβλήματα, μου άρεσε ιδιαίτερα το design της εφαρμογής. Εδώ τα χρώματα και τα σχέδια που συναντάμε έχουν επιρροές από τη βικτωριανή steampunk και την τέχνη των Μάγια, προσφέροντας κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό, αλλά όμορφο.

Παρόλο που το Clockwork Brain είναι ένα από τα πολλά ελληνικά παιχνίδια που κυκλοφορούν για την πλατφόρμα του iOS, η διαφορά του σε σχέση με την πλειοψηφία είναι πως οι δημιουργοί του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού χωρίς δεύτερη σκέψη θα το επέλεγα ανάμεσα στα αγαπημένα μου που έχω παίξει από την κατηγορία αυτή.

Πρόσφατα μάλιστα αναβαθμίστηκε στην έκδοση 1.2.0, η οποία προσθέτει δύο νέα παιχνίδια, δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις μια συλλογή με όλα τα mini-games σε χαμηλότερη τιμή και σου επιτρέπει να κατεβάσεις δωρεάν σε κάποια νέα συσκευή όλα τα παιχνίδια που έχεις αγοράσει σε κάποια άλλη.

Αν λοιπόν σου αρέσουν και εσένα τα παιχνίδια που προκαλούν το μυαλό σου να σκεφτεί για να βρει τη λύση, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη δωρεάν έκδοση από το App Store (iPhone, iPod Touch και iPad με iOS 4 ή νεότερο) και αν συμφωνήσεις μαζί μου, είτε να κατεβάσεις επιπλέον πακέτα μέσω in-game purchase, είτε να κατεβάσεις απευθείας την premium έκδοση, η οποία τα έχει όλα ξεκλειδωμένα.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.