Η Νοkia ζητάει συγνώμη…

H εβδομάδα που διανύουμε ανήκει δικαιωματικά στη Νokia, λόγω της αναμονής πολλών ημερών που έλαβε τέλος με την παρουσίαση των Lumia 920 & Lumia 820 παρέα με τα νέα Windows Phone 8. Η «συγνώμη» ήρθε λίγες ώρες μετά την παρουσίαση.

Things are about to change” μας έλεγε η Nokia σε ένα tease video που είχαμε δει πριν λίγες ημέρες, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της νέας κάμερας του Lumia 920 και της τεχνολογίας PureView Οptical Image Stabilization (OIS). Το βίντεο, έδειχνε έναν ποδηλάτη να τραβάει με κάμερα μια κοπέλα που επίσης έκανε ποδήλατο, με την εικόνα να τρεμοπαίζει εμφανώς όπως φαίνεται στο βίντεο παρακάτω. Το θέμα που προέκυψε είναι ότι το διαφημιστικό αυτό βίντεο δεν τραβήχτηκε με κάποιο Lumia 920, αλλά με επαγγελματική κάμερα, φωτισμό και ένα βαν, όπως φαίνεται στο 0:27.

Η Nokia αντέδρασε αμέσως, ζητώντας συγνώμη για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, καθώς έπρεπε να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν τραβήχτηκε με την κάμερα του Lumia 920, αλλά απλά προσομοιώνει το αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του. Αντί αυτού, η Φινλανδική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, αυτή τη φορά «δια χειρός» Lumia 920, το οποίο δείχνει με σαφή τρόπο τη λειτουργία του OIS της κάμερας.

Δεν ξέρω αν το σχολαστικό μάτι που είδε τον αντικατοπτρισμό της κάμερας στο βίντεο χάλασε τη «σούπα» της Nokia, καθώς έχει επενδύσει πολλά στη νέα σειρά Lumia και τα Windows Phone 8, ωστόσο, αποτελεί ένα φάουλ σε μια κατά τα άλλα λαμπερή παρουσίαση.

 

[via] [via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.