Away Challenge #3 - Day #2: Αντιμετώπισε τους φόβους σου

Είναι φυσικό να θέλεις να μείνεις μέσα στο comfort zone που τόσο απολαμβάνεις. Εκεί μέσα νιώθεις ασφάλεια, νιώθεις προστατευμένος από οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα. Η επιλογή αυτού του εύκολου δρόμου, σε κρατάει πίσω, δεν μπορείς να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να εξελιχθείς ως άνθρωπος. Όλοι θέλουμε να αποφεύγουμε τις δύσκολες καταστάσεις, να αποφεύγουμε όλα όσα μας προκαλούν φόβο. Όμως αυτόν ακριβώς τον φόβο πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Πως να βγεις έξω από την comfort zone σου; - Day #2

Για πολλούς ανθρώπους, ο φόβος είναι μια από τις βασικές δυνάμεις που τους εμποδίζουν από το να κάνουν πράγματα, σε σημείο που τους υπαγορεύει τις επιλογές που κάνουν στη ζωή. Κι αυτό είναι λάθος. Ο φόβος είναι σαν τους συγγενείς που δεν πολυσυμπαθείς. Δεν μπορείς να τους αποφεύγεις για πάντα και το να τους αγνοείς δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να εξερευνήσεις τους φόβους σου.

Παρόλο που ο φόβος πολλές φορές λειτουργεί ως εμπόδιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το συναίσθημα ως όπλο για να προχωρήσεις μπροστά. Φέρε στο μυαλό σου κάτι που σου δημιουργεί φόβο. Συλλογίσου για ποιο λόγο φοβάσαι να το κάνεις, για ποιο λόγο φοβάσαι να το αντιμετωπίσεις. Φοβάσαι να πεθάνεις; Φοβάσαι να μην έχεις τον έλεγχο σε μία κατάσταση; Φοβάσαι την αποτυχία; Ή μήπως την επιτυχία; Προσπάθησε να καταλάβεις ποιοι λόγοι σε αποτρέπουν από το να κάνεις κάτι. Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί αν κάνει κάτι που φοβάσαι; Το να γνωρίζεις τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, το οποίο μας φέρνει στο επόμενο βήμα.

Ξεκίνα με κάτι μικρό. Δοκίμασε νέες γεύσεις στο φαγητό, επέλεξε μια διαφορετική, άγνωστη, διαδρομή για να γυρίσεις στο σπίτι σου το βράδυ, πάνε στον κοντινότερο ζωολογικό κήπο και δες τα φίδια και τις αράχνες μέσα από το προστατευτικό γυαλί, κάνε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, κάνε κάτι άγνωστο, που δεν νιώθεις τόσο άνετα να το κάνεις. Έτσι σιγά-σιγά θα μπορέσεις να κοιτάξεις στα μάτια και να αντιμετωπίσεις τους μεγαλύτερους σου φόβους.

Μπορεί το να καθόμαστε πίσω, μέσα στο καβούκι μας, να είναι η εύκολη λύση, όμως έτσι δεν καταφέρνουμε τίποτα. Όλοι νιώθουν φόβο. Όμως εκείνοι που τον αντιμετωπίζουν, είναι εκείνοι που διαμορφώνουν τη ζωή τους όπως ακριβώς θέλουν. Εσύ, πότε θα πάρεις τον έλεγχο της δικής σου;

[image] [image] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.