Τελικά, πόσο fragmented είναι το Android; Θα εκπλαγείτε

Ένα από τα συχνά και δίκαια παράπονα των κατόχων κάποιας Android συσκευής είναι πως πολλές αξιόλογες εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει για iOS δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν σύντομα να υλοποιήσουν μία έκδοση και για την πλατφόρμα της Google. Το βασικό επιχείρημα που ακούμε από τα χείλη των developers είναι πως το Android είναι κατακερματισμένο όσο δεν πάει άλλο. Αν διαβάζεις αρκετά τεχνολογικά blogs ή συζητάς με φίλους, η συγκεκριμένη φράση είναι κάτι που συναντάς μπροστά σου σε εβδομαδιαία βάση. Πόσο κατακερματισμένο όμως είναι τελικά το Android;

Η απάντηση είναι πολύ. Η OpenSignalMaps είναι μία εφαρμογή για Android που καταγράφει την ένταση του σήματος που πιάνει το smartphone σου και δημιουργεί χάρτες, έτσι ώστε να γνωρίζεις που υπάρχει κάλυψη δικτύου και ποιες εταιρείες προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία. Για 6 μήνες η συγκεκριμένη εταιρεία κατέγραφε την ανάλυση της συσκευής στην οποία έτρεχαν οι συσκευές που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή της. Το αποτέλεσμα; Ούτε στις χειρότερες προβλέψεις μου δεν φανταζόμουν πως το Android θα είναι τόσο κατακερματισμένο.

Σε αυτό το διάστημα η OpenSignalMaps κατέγραψε 3.997 διαφορετικές συσκευές Android. Από αυτές τις συσκευές οι 1.363 εμφανίζονται μόνο μία φορά στη βάση δεδομένων Πόσες συσκευές έχει να προσέξει κάποιος που αναπτύσσει εφαρμογές για iOS; 4. Στην χειρότερη περίπτωση 8.

Παράλληλα με το όνομα της συσκευής, η εταιρεία κατέγραψε και την ανάλυση της οθόνης. Τα αποτελέσματα της έρευνας τα βλέπετε παραπάνω. Είναι εκπληκτικό το πόσες αναλύσεις πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν του αν θέλει να αναπτύξει κάποια εφαρμογή για Android και αν παράλληλα θέλει αυτή η εφαρμογή να λειτουργεί ιδανικά σε κάθε συσκευή. Τελικά, αν υπολογίσουμε το πόσο δημοφιλής είναι κάθε ανάλυση, μπορούμε να μειώσουμε το πλήθος σε 13 διαφορετικές αναλύσεις, αριθμός αρκετά πιο χαμηλά από τον αρχικό. Οπότε λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις 13 αναλύσεις οθόνης, καλύπτουμε μία μεγάλη πλειοψηφία των κατόχων συσκευών Android.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Τελικά, πόσο fragmented είναι το Android; Θα εκπλαγείτε”

  1. Ο/Η aSMiLoN λέει:

    Πραγματικα απιστευτο.... Ενας μικρος εφιαλτης για τον τελειομανη προγραμματιστη...