Away Challenge #2 – Day #11: Yammer

Η τελευταία εβδομάδα του 2ου Away Challenge ξεκινά σήμερα, με ένα άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο online εργαλείο. Το Yammer είναι, σύμφωνα και με τους δημιουργούς του, ένα “Enterprise Social Network”, δηλαδή ένα κοινωνικό δίκτυο φτιαγμένο για επιχειρήσεις/επαγγελματίες. Μέσω του Yammer μπορείτε να είστε συνδεδεμένοι ανά πάσα στιγμή με τους συνεργάτες σας, να επικοινωνείτε, να ανταλλάζετε απόψεις, προτάσεις και ιδέες πάνω σε θέματα πού «τρέχουν», χωρίς τη χρήση e-mail ή τηλεφώνου, όπως θα το κάνατε μέσω του Facebook για παράδειγμα!

Για να δημιουργήσετε το δικό σας κοινωνικό δίκτυο μέσα στο Yammer και να συνδεθείτε σε αυτό, χρειάζεστε εταιρικά e-mails και ένα απλό, δωρεάν λογαριασμό. Έπειτα κατεβάζετε το app για Windows/Mac, το οποίο τρέχει σε ένα μικρό παράθυρο και παράλληλα στο notification tray της γραμμής εργασιών, φωτιζόμενο όταν υπάρχει κάποιο update για να σας ενημερώσει. Το interface του Yammer θυμίζει αρκετά το Facebook στην πραγματικότητα, με τα status updates, τα likes, τη δυνατότητα name tagging (@+όνομα) και τα comments πού μπορούν να κάνουν οι χρήστες μια ομάδας σε κάποιο status. Φυσικά μέσα στην ίδια εταιρεία μπορούν να υπάρξουν πολλαπλές ομάδες ανθρώπων με πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ η παραμετροποίηση της εφαρμογής είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών με προσωπικά μηνύματα αλλά και το φιλτράρισμα των συζητήσεων ώστε να δέχεστε ειδοποιήσεις μόνο για τα θέματα πού σας ενδιαφέρουν και να τα εντοπίζετε ευκολότερα με κάθε αναζήτηση. Φυσικά μπορείτε να έχετε το Yammer και στο smartphone σας, για να μην χάνετε την επαφή με την εταιρεία ακόμα και εκτός γραφείου.

Το Yammer είναι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό πού περιγράφει ο τίτλος του και εξυπηρετεί άψογα τις ανάγκες των επαγγελματιών. Έχοντας χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για αρκετό καιρό, μπορώ να πω με ασφάλεια ότι αποτελεί μια απλή ιδέα με εξαιρετική υλοποίηση πού προσφέρει άνετη και γρήγορη επικοινωνία με τους συνεργάτες μου, χωρίς την ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία και τους e-mail clients. Ένας ανέξοδος και αποτελεσματικός τρόπος ενδοεπικοινωνίας για κάθε επιχείρηση!

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το yammer.com.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.