Logitech Wireless Headset Review: Άνετο στη χρήση, ιδανικό για κλήσεις

Σήμερα, που κανένας δεν θέλει να μπλέκει με καλώδια, τα ασύρματα αξεσουάρ τείνουν να γίνουν η πρώτη επιλογή για όλους. Όταν μιλάμε για headsets που έχουν σχεδιαστεί για smartphones ή tablets, αυτό που βλέπουμε συνήθως είναι Bluetooth ακουστικά για ένα μόνο αυτί. Η πλειοψηφία τους μάλιστα έχει σχεδιαστεί για χρήση μόνο κατά τη διάρκεια κλήσεων, με αποτέλεσμα η ποιότητα του ήχου να είναι επιεικώς κακή. Ακόμα κι αν δούμε τα μεγαλύτερα headsets που περνάνε γύρω από το κεφάλι, ο σχεδιασμός τους είναι συνήθως τέτοιος για να βολεύουν το χρήστη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Τι επιλογές έχουμε αν θέλουμε ένα headset για καθημερινή χρήση;

Η Logitech είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές περιφερειακών συσκευών, κάτι που αντικατοπτρίζεται, αν δει κανείς, και στο γραφείο μου. Τις τελευταίες μέρες προστέθηκε σε αυτό για δοκιμή ακόμα μία συσκευή της εταιρείας, το Logitech Wireless Headset. Παρόλο που λανσαρίστηκε ως Logitech Wireless Headset for iPhone/iPad/iPod Touch, λειτούργησε άψογα και με άλλες συσκευές, όταν δοκίμασα να το συνδέσω με αυτές. Για την ακρίβεια, το νέο headset της Logitech μπορεί να συνδεθεί με όποια συσκευή υποστηρίζει τα profiles Bluetooth A2DP (για αναπαραγωγή stereo ήχου) και Bluetooth HFP 1.5 (για φωνητικές κλήσεις). Αν έχετε στην κατοχή σας παραπάνω από μία τέτοιες συσκευές, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού στο headset μπορείτε να συνδέσετε μέχρι και 8 συσκευές συνολικά και η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται εύκολα.

Η πρώτη αίσθηση όταν το έβγαλα από το κουτί ήταν το πόσο απλός είναι ο σχεδιασμός του και το πόσο ελαφρύ είναι. Και σε αυτά τα δύο η Logitech έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Μπορεί το headset να φαίνεται απλό, αλλά δεν υστερεί σε κάτι από τα υπόλοιπα της αγοράς. Όταν δεν χρησιμοποιείται το μικρόφωνο, μπορείτε να το μαζέψετε πίσω από το ακουστικό, ενώ αν θέλετε να πάτε ταξίδι ή απλά να μην πιάνουν χώρο στο γραφείο σας, μπορείτε να το διπλώσετε. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσετε το ύψος των ακουστικών, έτσι ώστε να ταιριάζουν στον οποιονδήποτε. Το μικρό του βάρος φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν μετά από 2 ώρες χρήσης δεν ένιωθα την παραμικρή ενόχληση από αυτό, σχεδόν ξέχασα ότι το φορούσα.

Στο δεξί ακουστικό βρίσκονται δύο φανερά κουμπιά, το Power και το Mute, με τα οποία μπορείς να ελέγχεις τη λειτουργία της συσκευής και του μικροφώνου. Ο έλεγχος του ήχου γίνεται μέσω του γκρι κύκλου που βλέπετε στην εικόνα. Στα αρνητικά της συσκευής συγκαταλέγεται το γεγονός πως δεν έχει άλλα κουμπιά, όπως για παράδειγμα ένα για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τραγουδιών (Play/Pause, Next κλπ) ή ένα για την απάντηση σε κάποια εισερχόμενη κλήση, κάτι που ίσως ενοχλήσει μερικούς.

Η φόρτιση του Logitech Wireless Headset γίνεται μέσω ενός USB καλωδίου, το οποίο συνδέεται στην micro-USB θύρα που υπάρχει στο κάτω μέρος του δεξί ακουστικού. Αυτό το κάνει ακόμα πιο travel-friendly, για όποιον θέλει να έχει ένα headset πάντα μαζί του. Παρόλο που δεν δοκίμασα να εξαντλήσω τη μπαταρία, η Logitech αναφέρει πως αυτή αρκεί για 6 ώρες χρήση, κάτι που είναι παραπάνω από ικανοποιητικό για την πλειοψηφία των χρηστών.

Αν ψάχνετε κάποιο headset για recordings, το headset της Logitech δεν είναι το κατάλληλο. Παρολαυτά, η εταιρεία έχει κάνει καλή δουλειά για απλή χρήση του μικροφώνου σε ομιλία, ένα σημείο που συμβάλλει και η τεχνολογία εξάλειψης θορύβου που χρησιμοποιείται, για να μειώνει τους θορύβους του περιβάλλοντος. Στις δοκιμές που έκανα με το Viber, οι συνομιλητές μου με άκουγαν καθαρά. Η ποιότητα του ήχου που βγαίνει από τα ακουστικά είναι επίσης υψηλή, καλύτερη από άλλα ακουστικά που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Θα μπορούσαν να αυξήσουν λίγο παραπάνω τη μέγιστη ένταση ήχου, αλλά για τους περισσότερους αυτό δε θα αποτελεί πρόβλημα. Όπως ισχύει άλλωστε με κάθε ακουστικό ή ηχείο, καλό θα είναι να δοκιμάσετε μόνοι σας την ένταση πρωτού το αγοράσετε, για να δείτε αν σας ταιριάζει.

Το Logitech Wireless Headset ήρθε στην Ελλάδα με προτεινόμενη λιανική τιμή 59,99€, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο site της Logitech.

Pros

  • Άνετο στη χρήση
  • Ποιότητα ήχου ακουστικών και μικροφώνου
  • Διάρκεια μπαταρίας

Cons

  • Λίγα κουμπιά
  • Μέγιστη ένταση ήχου
Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.