Google Glasses, η επόμενη γενιά των mobile devices

Αν καθώς κάνετε βόλτα στο κέντρο μίας πόλης δείτε κάποιον να φοράει κάτι περίεργα γυαλιά, σαν να βγήκαν από τον κόσμο του Star Trek, μην τρομάξετε - είναι απλά ένας υπάλληλος της Google. Χθες η εταιρεία δημοσίευσε ένα video, μέσα από το οποίο μας παρουσιάζει το Project Glass. Χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά που θα κατασκευάζει η Google, κάποιος μπορεί, χωρίς να βγάλει το smartphone ή το tablet από την τσέπη του, να τραβήξει μια φωτογραφία, να λάβει πληροφορίες σε ζωντανό χρόνο για το μετρό και να κάνει οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Γνωρίζαμε εδώ και μερικούς μήνες για την ύπαρξη του Google X, του μυστικού εργαστηρίου της Google στο οποίο συμμετέχουν επιστήμοντες που, πέρα από την ίδια την Google, προέρχονται από τη Microsoft, τη Nokia, το Stanford, το M.I.T. κλπ. Τα Google Glasses είναι το πρώτο project αυτού του εργαστηρίου για το οποίο μαθαίνουμε κάποια πράγματα, αν και ακόμα βρίσκεται στα πρώτα του στάδια ανάπτυξης. Οι εργαζόμενοι που μοιράστηκαν αυτό το video μέσω του Google+, ζητάνε από τον κόσμο να στείλει το feedback του για να ακούσουν τις απόψεις τους και να πάρουν ιδέες.

Ο άντρας που εμφανίζεται στο video κάνει βόλτα στη Νέα Υόρκη, επικοινωνεί άμεσα με τις επαφές του, βλέπει οδηγίες για το ποιο δρόμο να επιλέξει μέχρι να φτάσει στον προορισμό του και τραβάει φωτογραφίες. Παρά τις αναρίθμητες δυνατότητες που ανοίγονται με μία τέτοια τεχνολογία, κάποιοι υποστηρίζουν πως τα Google Glasses θα απασχολούν τους κατόχους τους σε μεγάλο βαθμό, αποσπώντας την προσοχή τους από τον πραγματικό κόσμο. Ένα από τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει τα Google Glasses, υποστηρίζει από την άλλη μεριά πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, αφού τα γυαλιά αυτά παίρνουν την τεχνολογία μακριά μας. Δεν θα χρειάζεται πια να ανοίγουμε το smartphone για να βγάλουμε μια φωτογραφία, να παίρνουμε τηλέφωνο κλπ.

[via]

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.