Το Linux Foundation μας εξηγεί πως φτιάχνεται το Linux

Πολλές φορές μπορεί να μη το αντιλαμβανόμαστε, αλλά το Linux είναι παντού. Από τα smartphones μέχρι το ATM κάποιας τράπεζας, όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα που χρησιμοποιεί το Linux για να λειτουργήσει. Από το 2005 μέχρι και σήμερα περίπου 8.000 άνθρωποι από 800 διαφορετικές εταιρείες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του πυρήνα του Linux, γράφοντας 15 εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Το Linux Foundation δημιούργησε ένα video για να μας εξηγήσει το πως οργανώνεται αυτό το τεράστιο project ανάπτυξης του Linux.

Σε αυτό το video μαθαίνουμε πως καθημερινά ενεργοποιούνται πάνω από 850.000 Android smartphones και πως 9 στους 10 supercomputers που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο τρέχουν Linux. Αυτό το λειτουργικό τρέχουν μερικές από τις αγαπημένες σας υπηρεσίες, όπως το Google, το Twitter, το Facebook και το Amazon. Ο μεγάλος αριθμός όσων συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Linux και η καλή οργάνωση τους έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας νέος πυρήνας κάθε 2-3 μήνες, σε αντίθεση με τα χρόνια που χρειάζονται συνήθως τα αντίπαλα λειτουργικά συστήματα.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο παρακάτω video. Εσείς γνωρίζατε πως το Linux χρησιμοποιείται σε τόσο πολλές περιπτώσεις;

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.