Τι θα δούμε στο Mobile World Congress 2012;

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Mobile World Congress θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη και μόλις λίγες ώρες απομένουν από την έναρξη της μεγαλύτερης έκθεσης παγκοσμίως πάνω στα smartphones, τα tablets και γενικότερα την mobile βιομηχανία. Μέσα στη βδομάδα που θα ακολουθήσει μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η HTC, η Sony, η Samsung, η Nokia, η Microsoft, η Intel και η Nvidia θα μας ανακοινώσουν διάφορα ενδιαφέροντα νέα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που γνωρίζουμε ή ακούγεται πως θα δούμε κατά τη διάρκεια της MWC 2012.

  • HTC

Οι φήμες και οι πληροφορίες που έβρισκαν το φως της δημοσιότητας για τις συσκευές που θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες η HTC είναι πάρα πολλές. Τα δύο επικρατέστερα smartphones που θα μας παρουσιάσει η εταιρεία είναι τα Endeavor και Ville. Το πρώτο θα περιλαμβάνει οθόνη 4,7’’ με ανάλυση 1280x720 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3, 8 MP camera με δυνατότητα λήψης video στα 1080p, χωρητικότητα 32 GB και μπαταρία 1800 mAh. Το δεύτερο θα έρθει με μικρότερη οθόνη 4,3’’, διπύρηνο επεξεργαστή 1,5 GHz, ίδια camera και λίγο μικρότερη μπαταρία στα 1650 mAh. Και τα δύο smartphones θα έρθουν με το λειτουργικό Android Ice Cream Sandwich.

  • Samsung

Τα προηγούμενα χρόνια η Samsung μας είχε συνηθίσει να παρουσιάζει το εκάστοτε flagship της, τα smartphones της σειράς Galaxy S, κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Φέτος τα νέα μας απογοήτευσαν, αφού η εταιρεία δήλωσε πως το Galaxy S III δεν θα είναι έτοιμο για να μας το δείξει στη φετινή MWC. Παρολαυτά η Samsung αναμένεται να μας παρουσιάσει το νέο 7’’ Galaxy Tab 2 και τα smartphones Galaxy Ace 2 και Galaxy Mini 2.

  • Nokia

Τα πρώτα smartphones-καρποί της συνεργασίας της Nokia με τη Microsoft κρίνονται ως επιτυχημένα, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό τους. Η Mobile World Congress αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να συνεχιστεί το σερί καλών νέων για την εταιρεία. Οι φήμες λένε πως η Nokia θα παρουσιάσει το Lumia 910, την παγκόσμια έκδοση του Lumia 900 που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα από τον Stephen Elop. Το δεύτερο smartphone που περιμένουμε να γνωρίσουμε ονομάζεται Lumia 610 και θα είναι ένα low-budget smartphone, για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα τρέχει το Tango, την επόμενη έκδοση των Windows Phone που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Microsoft. Πέρα από αυτά, περιμένουμε να μάθουμε και για το Pure View, για το οποίο η εταιρεία ανέβασε ένα teaser video στο YouTube. Μέσα σε αυτό συναντάμε μερικές υπέροχες φωτογραφίες, κάτι που μας προϊδεάζει σε ποιο πράγμα αναφέρεται το όνομα του.

  • Microsoft

Πέρα από τις ανακοινώσεις των νέων smartphones της Nokia, η Microsoft θα μας απασχολήσει και για έναν ακόμα λόγο. Ποιος είναι αυτό; Μα φυσικά τα Windows 8, την Consumer Preview των οποίων θα γνωρίσουμε στις 29/2. Πέρα από αυτά, η Microsoft θα μας παρουσιάσει και κάποιες λεπτομέρειες των επερχόμενων updates των Windows Phone, το Tango, το οποίο θα προορίζεται για πιο low-end συσκευές και το Apollo, το οποίο επειδή θα βασίζεται στον πυρήνα των Windows 8 θα υποστηρίζει υψηλό integration με αυτά, πολλαπλες οθόνες και high-end, πολυπύρηνους επεξεργαστές.

  • LG

Η LG δεν μας έκρυψε τίποτα κατά τις προηγούμενες βδομάδες, αφού ήδη γνωρίζουμε για τουλάχιστον 6 smartphones τα οποία θα παρουσιάσει στη φετινή διοργάνωση. Κατά πάσα πιθανότητα το flagship της θα είναι το LG Optimus 4X HD, ένα smartphone που θα κουβαλάει πάνω του τον τετραπύρηνο Tegra 3 στα 1,5 GHz, μνήμη RAM στο 1 GB και οθόνη 4,7’’ με ανάλυση 1280x720 pixels.

  • Sony

Αυτή θα είναι η πρώτη Mobile World Congress για τη Sony μετά το επίσημο διαζύγιο της με την Ericsson. Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γνωρίσουμε τις επόμενες μέρες είναι το Xperia U (Kumquat), το οποίο αναμένεται λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης να είναι ο μικρός αδερφός του Xperia S. Ακούγεται πως θα έχει οθόνη 3,5'' με ανάλυση 854x480, 1 GHz διπύρηνο επεξργαστή, camera με αισθητήρα Ermor R και μπαταρία 1290 mAh.

Δεν γνωρίζουμε πόσα από τα παραπάνω θα βγουν πραγματικότητα από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου, όταν και θα διαρκεί το Mobile World Congress 2012. Αυτά που σας περιγράψαμε είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι θα δούμε σε λίγες ώρες. Ποιο προϊόν περιμένετε με περισσότερη αγωνία;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.