Home-entertainment system απευθείας από την Google

Οι φήμες που αφορούν την Google έχουν την τιμητική τους τελευταία. Έτσι, μετά το Google Drive, μια υπηρεσία παρόμοια με το Dropbox που σχεδιάζει η εταιρεία, τώρα ακούμε για το Google Home-Entertainment System, το οποίο μπορεί να έχει σχέση με το Android @ Home που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην τελευταία Google I/O τον περασμένο Μάιο.

Αναφέροντας ως πηγή ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια της Google, η Wall Street Journal υποστηρίζει πως η εταιρεία αναπτύσσει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να αναπαράγει μουσική ασύρματα σε ολόκληρο το σπίτι και που θα μπορούμε να ελέγχουμε μέσω ενός smartphone ή tablet. Αυτή θα είναι η πρώτη πλήρης προσπάθεια της Google να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά είδη κάτω από το brand της, αφού μέχρι τώρα η βασική της ασχολία ήταν να αναπτύσσει λογισμικό το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών.

Είναι τυχαίο που οι δύο φήμες (Google Drive και Google Home Entertainment System) εμφανίστηκαν με διαφορά λίγων ωρών μεταξύ τους; Μάλλον όχι. Ο λόγος είναι πως η λειτουργία του δεύτερου, θα πρέπει να βασίζεται σε μια υπηρεσία όπως θα είναι το πρώτο, μιας και η αποθήκευση των δεδομένων μας στο cloud είναι το μέλλον. Η Google ήδη έχει μία μουσική υπηρεσία στην οποία μπορούμε να ανεβάσουμε τραγούδια, καθώς και παρουσία αρκετά ισχυρή για να μπορέσει να προωθήσει το σύστημα αυτό όπως η ίδια επιθυμεί.

Η ίδια η Google έχει δύο επιλογές στο πως θα χρησιμοποιήσει το Home-Entertainment System. Με την πρώτη, θα βασιστεί στη δύναμη του Android, του Chrome και των άλλων υπηρεσιών της για να τα προσφέρει όλα εκείνη, στοχεύοντας σε μια πιο mainstream αποδοχή του συστήματος. Με τη δεύτερη θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες-πλατφόρμες που έχουν ισχυρή παρουσία στην εκάστοτε κατηγορία τους, έτσι ώστε να πουλάει το content τους μέσω του συστήματος της. Παρόλο που η πρώτη θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα, έχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο. Έτσι, η δεύτερη και το 20%-30% των κερδών που θα παίρνει από τις πωλήσεις των άλλων υπηρεσιών δεν ακούγεται τόσο άσχημη επιλογή.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.