Οι Anonymous επιτίθενται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Στο στόχαστρο της ομάδας Anonymous φαίνεται πως μπήκε η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία δέχθηκε επίθεση το πρωί της Παρασκευής, ως διαμαρτυρία απέναντι στο ACTA, το οποίο υπέγραψε η Ελλάδα μαζί με ακόμα 21 χώρες πριν από μερικές μέρες. Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου συναντούσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα, ένα κείμενο και ένα video σχετικά με τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 καθώς και τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αργότερα φτάνοντας μέχρι τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Αυτή τη στιγμή όποιος συνδέεται στην ιστοσελίδα αντικρίζει το μήνυμα “The Site is Under Construction”.

Στο κείμενο που συμπεριέλαβαν τα μέλη των Anonymous από τη χώρα μας ανέφεραν πως έχουν τους κωδικούς πρόσβασης των διαχειριστών όλων των ελληνικών media (όπως της ΕΡΤ) και επόμενος στόχος θα είναι αυτά. Υποστηρίζουν πως η επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι μόνο ένα δείγμα του τι μπορούν να καταφέρουν. Γι αυτό το λόγο δίνουν στην Ελλάδα 2 εβδομάδες διορία για να σταματήσει την υποστήριξη στο ACTA, διαφορετικά θα επιτεθούν σε 300 ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ΜΜΕ και Υπουργεία. Ως ένδειξη του ότι έχουν στην κατοχή τους τους κωδικούς αυτούς, μοιράστηκαν τον κωδικό πρόσβασης του info@ministryofjustice.gr για το webmail του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα κανείς ακούει τα παρακάτω σε ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά:

Χαιρετισμούς στην Ελλάδα. Είμαστε οι Anonymous.

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Σας επέλεξαν για να ενεργείτε για λογαριασμό των πολιτών σας και να εκφράζετε τις επιθυμίες τους, αλλά έχετε αποτύχει ταπεινωτικά. Έχετε σκοτώσει το πιο ιερό στοιχείο της χώρας σας, τη δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας αλλά τώρα την έχετε σκοτώσει. Τι ειρωνεία! Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν και εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε κάτι για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ χωρίς την σύμφωνη γνώμη του λαού σας. Έχετε δημιουργήσει μια νέα δικτατορία πάνω στους ώμους των πολιτών σας και επιτρέψατε τους τραπεζίτες και τους μονάρχες της Ε.Ε. να τους υποδουλώσουν τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά. Πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης σας και κάνατε τους ξένους ανθρώπους να τους μισούν για κάτι που δεν είναι υπεύθυνοι. Τι κρίμα! Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμη της και επιτίθεται σε ανθρώπους που διαδηλώνουν προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Διαδηλώνουν εναντίον σας αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στη ζωή. Υπογράφοντας το νομοσχέδιο ACTA, θα στερήσετε από τους πολίτες σας σας περαιτέρω ελευθερία και τους ωθείτε ένα βήμα προς την καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας και τώρα ΈΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ!

We are Anonymous
We are Legion
We do not forgive
We do not forget
You should have Expected us !

Η επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ηχογραφημένο μήνυμα των Anonymous και το video σχετικά με τις διαμαρτυρίες στην Ελλάδα.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.