Facebook: Πάνω από 300 εκατομμύρια mobile χρήστες

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο σύμβουλος της  Ender Analysis, Benedict Evans,  οι χρήστες που  χρησιμοποιούν το Facebook μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, πλέον ξεπερνούν τον αριθμό των 300 εκατομμυρίων σε μηνιαία βάση. Ο μεγαλύτερος όγκος χρηστών διακινείται μέσω των πλατφορμών iOS και Αndroid, με το τελευταίο μάλιστα να έχει περάσει το iOS  όσον αφορά τους καθημερινούς χρήστες, ωστόσο σε μηνιαία βάση το λειτουργικό σύστημα της Apple κατέχει τα πρωτεία με 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το ποσοστό των Windows Phone παραμένει σχεδόν ασήμαντο αυτή τη στιγμή, ωστόσο αυτό μπορεί να μεταβληθεί το 2012 με τις νέες συσκευές που ετοιμάζει η Νοkia, σύμφωνα με τον Benedict Evans. Εντύπωση προκαλεί η τρίτη θέση που κατέχει η RIM, με το 70% των συνολικά 70 εκατομμυρίων χρηστών να έχουν εγκαταστήσει το Facebook application. Αυτό είναι ένα υψηλό ποσοστό διείσδυσης για συσκευές με περισσότερο επαγγελματικό χαρακτήρα σε σχέση με iOS και Android που κυμαίνεται περίπου στο 50%, κάτι που δείχνει τη δημοφιλία  των Blackberry στο instant messaging, αλλά και στις νεαρές ηλικίες, τουλάχιστον όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Facebook δε δίνει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό αυτών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή  μόνο από το κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο έχει ήδη δημοσιοποιήσει τα ακόλουθα νούμερα: 800 εκατομμύρια χρήστες συνολικά και 350 εκατομμύρια   mobile χρήστες, με το 70% των mobile και το 30% του συνόλου να χρησιμοποιούν  την αντίστοιχη εφαρμογή, ώστε να φθάσουν το Facebook. Tέλος, οι εφαρμογές των iOS και Android φαίνεται ότι κινούνται σε μια κοινή κατεύθυνση όσον αφορά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα, με το Facebook να πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση για μια κοινή εμπειρία χρήσης.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.