Η RIM το εισιτήριο του Amazon στην αγορά των smartphones

Οι φήμες πως το Amazon σχεδιάζει να μπει, μετά την αγορά των tablets, και σε εκείνη των smartphones είναι έντονες τον τελευταίο καιρό. Όλες αυτές φαίνεται πως πλέον επιβεβαιώνονται, με το Reuters να υποστηρίζει πως η εταιρεία του Jeff Bezos έχει αναθέσει σε μία επενδυτική τράπεζα να ερευνήσει μία πιθανή συγχώνευση με την RIM. Η τελευταία δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της, αφού τα λάθη που έχουν γίνει έχουν οδηγήσει τη μετοχή της σε ελεύθερη πτώση, με την αξία της από τα $70 αξία που είχε τον περασμένο Μάρτιο να έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στα $14.

Για να μπει το Amazon στην αγορά των smartphones, το να ακολουθήσει την ίδια τακτική που ακολούθησε στη δημιουργία του Kindle Fire, δεν είναι δύσκολο. Το μεγαλύτερο εμπόδιο του θα εντοπιστεί στην εδραίωση συνεργασίας με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο, κάτι που ήδη έχει καταφέρει η RIM λόγω του BlackBerry. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η τελευταία, καθιστούν την RIM ως τον ιδανικό υποψήφιο που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Amazon.

Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα. Ακόμα όμως και μετά την είδηση του Reuters, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αφού κάποιος θα μπορούσε να δώσει μία τέτοια ψεύτικη πληροφορία με σκοπό να ανακάμψει λίγο η μετοχή της RIM, κάτι που ήδη συμβαίνει. Όπως και να ‘χει πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την πορεία που θα ακολουθήσει η RIM τους επόμενους μήνες. Μπορεί τα χειρότερα να είναι πίσω για την εταιρεία του Mike Lazaridis, αλλά μπορεί και όχι..

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.