Google: 700.000 Android συσκευές ενεργοποιούνται καθημερινά!

Η μάχη με το χρόνο και τους αριθμούς συνεχίζεται για την Google και φαίνεται να αποδίδει, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Andy Rubin, πάνω από 700.000 συσκευές Android ενεργοποιούνται σε καθημερινή βάση. Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις σχετικά με τα activations  που είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα σε σχέση με την Apple, ο  Andy Rubin τονίζει ότι στο νούμερο αυτό κάθε συσκευή   καταμετρείται μόνο μια φορά, ανεξάρτητα εάν αυτή πουληθεί ξανά και ξανά στην πορεία.

Ο αριθμός αυτός  είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός αν σκεφτεί κανείς ότι τον Απρίλιο του 2011 το Android μετρούσε 350.000 ενεργοποιήσεις την ημέρα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι είχε πλησιάσει τις 550.000, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα.  Παράλληλα, τον περασμένο μήνα η Google είχε ανακοινώσει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ενεργοποιηθεί συνολικά 200 εκατομμύρια Android συσκευές, ενώ την ίδια στιγμή,  η χρήση των εφαρμογών από τους χρήστες συνεχίζει να σημειώνει μεγάλη άνοδο, καθώς το Android Market έχει ήδη φθάσει τα 10 εκατομμύρια downloads. Η αύξηση τόσο των activations όσο και της χρήσης των applications, οφείλεται σε μεγαλύτερο βαθμό στα smartphones και όχι στα tablets,  μια κατηγορία στην οποίa το Android ψάχνει ακόμα να βρει το βηματισμό του σε σχέση με τα μερίδια που καταλαμβάνει το iPad της Apple. Ωστόσο,  όπως ισχυρίζεται η Google αυτό αναμένεται να αλλάξει με το λανσάρισμα του Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Aπό την άλλη πλευρά, η εταιρεία από το Cupertino δεν έχει δώσει κάποια επίσημα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ενεργοποιήσεων που κατέχει ανά ημέρα, καθώς η τελευταία πληροφορία μιλούσε για 275.000 συσκευές, αλλά το νούμερο αυτό αφορούσε το περασμένο έτος. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Tim Cook, η Apple αριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 250 εκατομμύρια activations. Και η μάχη των αριθμών συνεχίζεται…

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.