Μπορεί το Yap να είναι η απάντηση του Amazon στο Siri;

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια ο τομέας δραστηριοποίησης της κάθε εταιρείας ήταν σαφής, η Google την αναζήτηση, το Facebook το κοινωνικό δίκτυο, η Apple τα smartphones και τα tablets και το Amazon το online κατάστημα. Έχουμε παρατηρήσει όμως πως σήμερα όταν μία εταιρεία δημιουργία κάτι νέο, κάτι καινοτόμο, κάποιες από τις υπόλοιπες δίνουν τη δική τους εναλλακτική απάντηση σε αυτό. Έτσι, είναι καθαρά θέμα χρόνου να δούμε την πρώτη Siri-like υπηρεσία. Το Yap που εξαγόρασε το Amazon μπορεί να είναι αυτό στο οποίο αναφερόμαστε.

Η εξαγορά έγινε τον Σεπτέμβριο, όμως η σιγή ιχθύος που ακολούθησε, είναι ο λόγος που μας εντείνετε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Στα χαρτιά δεν αναφέρετε πουθενά το όνομα του Amazon, αλλά μία εταιρεία που ονομάζεται “Dion Acquisition Sub”. Το ενδιαφέρον είναι πως η έδρα της συγκεκριμένης εταιρείας φαίνεται να είναι η 410 Terry Avenue στο Seattle, Washington, δηλαδή το κτίριο όπου στεγάζεται το Amazon.

Η υπηρεσία voicemail-to-text που προετοίμασε το Yap ήταν στη φάση private-beta, όμως η πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας δεν έμενε μόνο σε αυτήν την υπηρεσία, αλλά προχωρούσε ακόμα περισσότερο. Τον Ιούνιο του 2008 η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από την SunBridge Partners, με τον Paul Grim, ομόρρυθμο έταιρο της τελευταίας, να δηλώνει τότε “Yap is truly a leader in freeform speech recognition and driving innovation in the mobile user experience”.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.