Η Google αρνείται να αφαιρέσει video αστυνομικής βίας

Σε μια περίοδο που συναντάμε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, αυξάνονται τα videos όπου εμφανίζονται κρούσματα αστυνομικής βίας. Έτσι και στις ΗΠΑ, με αφορμή το κίνημα Occupy Wall Street, είχαμε αρκετά επεισόδια στις διαδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο Oakland, με αποτέλεσμα το YouTube να έχει αρκετά videos που παρουσιάζουν αυτά τα γεγονότα. Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής ζήτησαν την αφαίρεση κάποιων από αυτών των videos, χωρίς όμως να λογαριάζουν την Google.

Σε αντίθεση με αυτό που ίσως να περίμενε κανείς, η Google, στην προσπάθεια της να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, ανακοινώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα λεπτομέρειες σχετικά με τα αιτήματα που δέχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την αφαίρεση περιεχομένου από τις υπηρεσίες της. Έτσι αυτή τη φορά σε ένα άρθρο στο blog της αναφέρει πως η τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου του Oakland ζήτησε την αφαίρεση videos που απεικονίζουν αστυνομική βία, όμως η Google δεν έκανε δεκτό το αίτημα της.

Η Google επιλέγει να μελετά κάθε αίτηση ξεχωριστά και μάλιστα δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με αυτές τις αιτήσεις, πράγμα που σε κάποιες περιπτώσεις έχει φέρει αντίδραση από τις κυβερνήσεις. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τον τελευταίο χρόνο λιγότερες από 10 φορές αφαίρεση περιεχομένου από τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Google, με την τελευταία να έχει κάνει δεκτή την αίτηση στο 100% των περιπτώσεων.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.