Η Nokia θα παρουσιάσει τα πρώτα Windows Phone smartphones στις 26/10

Κατά τη διάρκεια του Web 2.0 Summit από το San Fransisco, ο Steve Ballmer ενημέρωσε το κοινό πως την επόμενη βδομάδα στο συνέδριο Nokia World της φιλανδικής εταιρείας θα γνωρίσουμε τις πρώτες συσκευές που θα φέρνουν το λειτουργικό Windows Phone. Σας υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Nokia είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους και προέβλεπε πως η δεύτερη θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της πρώτης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Andy Lees, επικεφαλής των φορητών συσκευών στην Microsoft, η ιδέα πως η Microsoft και η Nokia θα συνεργάζονται έφερε αναστάτωση στις τάξεις της Google. Εντύπωση έκανε πως ο Lees δεν έκανε αναφορά στην Apple, παρόλο που οι πωλήσεις του iPhone το καθιστούν το ίδιο σοβαρό αντίπαλο με το Android. Πρόσθεσε πως όσο οι αντίπαλες εταιρείες παίζουν “κυνηγητό” προσπαθώντας να ξεπεράσουν η μία την άλλη στην αγορά των smartphones, το Windows Phone είναι έτοιμο να μπει δυνατά και να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο.

Η Nokia είχε περίπου 9 μήνες για να προετοιμάσει τα πρώτα κινητά που θα κυκλοφορήσουν με το Windows Phone και το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός. Μετά και την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, φαίνεται πως οι πωλήσεις των smartphones της φιλανδικής εταιρείας έχουν καταγράψει μείωση που φτάνει το 36% για τον τελευταίο χρόνο. Έτσι η συμφωνία με την Microsoft φαίνεται ως μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχει η εταιρεία για να ανακάμψει και να καλύψει το χαμένο έδαφος από το Android και το iOS.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.