Logitech G300: Το gaming mouse των φτωχών!

Τα περιφερειακά πού στοχεύουν την αγορά των gamers είναι μια κατηγορία πού συνεχώς διευρύνεται και εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά με νέα προϊόντα. Ποντίκια, πληκτρολόγια, mousepads, χειριστήρια, οτιδήποτε έχει να κάνει με το input προσαρμόζεται στις ανάγκες του μέσου ή του hardcore gamer και του προσφέρει δυνατότητες που το συμβατικό hardware δεν μπορεί.

Στο πλαίσιο αυτό λάβαμε το G300 gaming mouse της Logitech, ένα ποντίκι με σχετικά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά και με χαρακτηριστικά πού το ξεχωρίζουν σίγουρα από τα «κοινά» ποντίκια. Πάμε να δούμε αν βγάλαμε λαυράκι!

Πλήκτρα, design, εργονομία

Η αρχική εντύπωση πού σου δίνει το G300, και όχι αδίκως, είναι πως πρόκειται για ένα κάπως μικρό ποντίκι. Πράγματι, αν το χέρι σας είναι έστω και λίγο μεγαλύτερο από το μέσο όρο, τότε ο δείκτης και ο μέσος σας θα «περισσεύουν» από τα δύο κύρια πλήκτρα του ποντικιού, κάτι πού όλοι οι χρήστες θέλουν να αποφύγουν. Γενικά το G300 είναι ένα μάλλον compact μοντέλο πού δεν μπορείτε να «αγκαλιάσετε» με ολόκληρο το χέρι σας, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να μας αποθαρρύνει τόσο εύκολα. Η πάνω επιφάνειά του είναι matte ενώ τα πλαϊνά του G300 έχουν λαστιχένια επένδυση, προσφέροντας ικανοποιητική πρόσφυση στο χέρι κατά τις απότομες κινήσεις/μετακινήσεις του ποντικιού. Ενδιάμεσα και προς το μέρος του καρπού έχουμε κοινό μαύρο glossy πλαστικό, πού δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα. Τέλος και στις δύο πλευρές του υπάρχουν φωτιζόμενες λωρίδες, οι οποίες λαμβάνουν διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το gaming profile πού είναι ενεργό κάθε στιγμή. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 8 διαφορετικών χρωμάτων και οι λωρίδες αυτές αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη, συμβάλλοντας στην αισθητική του G300, χωρίς όμως να κουράζουν το μάτι, αφού είναι διακριτικές. Όσο για την κάτω επιφάνεια, εκεί έχουμε κόκκινο πλαστικό πού διακρίνεται ελάχιστα και με το ποντίκι στην κανονική του θέση, ενώ τα τρία «πόδια» του ποντικιού είναι από σκληρό πλαστικό ώστε να γλιστρά εύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Το προφανές μειονέκτημα του G300 είναι η ενσύρματη λειτουργία του, όμως δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο από ένα gaming mouse των 38 €. Αυτό αντισταθμίζεται από το 1000 Hz polling rate του και από τα 9 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του. Εκτός των δύο κλασικών, η ροδέλα λειτουργεί σαν middle-click, ενώ στις δύο άκρες των κεντρικών πλήκτρων, αριστερά και δεξιά, έχουμε άλλα δύο ζευγάρια μικρότερων πλήκτρων, πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν back/forward και για λοιπές λειτουργίες. Αν και το αριστερό ζεύγος (για τους δεξιόχειρες) πατιέται άνετα με τον δείκτη, το δεξί ζεύγος είναι μάλλον σε άβολη θέση και θα πρέπει να λυγίζετε αρκετά τον μέσο σας για να πατήσετε κάποιο από αυτά τα πλήκτρα. Τέλος, κάτω από την ροδέλα έχουμε ακόμα δύο μικρά πλήκτρα πού εξ’ορισμού ρυθμίζουν το dpi (250-2500), όμως φυσικά μπορείτε να τα κάνετε ό,τι θέλετε μέσω του (λιτού και «καθαρού») software της Logitech. Ακόμα μια παρατήρησή μας έχει να κάνει με το βάρος του G300, πού ελλείψει μπαταριών είναι αρκετά ελαφρύ και δε θα φέρει την απαραίτητη αδράνεια πού θέλουν οι περισσότεροι gamers, ακριβώς λόγω της μικρής μάζας του, ενώ αν ελπίζατε για αθόρυβα “clicks” θα σας απογοητεύσουμε, καθώς τα πλήκτρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αθόρυβα, ωστόσο προσφέρουν πολύ καλό feedback. Τέλος, στα θετικά περιλαμβάνεται η on-board μνήμη για την αποθήκευση των profiles, η συμμετρία του ποντικιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αριστερόχειρες χρήστες, αλλά και η δυνατότητα ορισμού macros, αν και περιορίζονται σε συνδυασμούς των τριών πλήκτρων (π.χ. Ctrl+Alt+Shift).

Μετά από πολύωρα gaming sessions με το G300, αλλά και υπό κανονικές συνθήκες χρήσης του υπολογιστή (browsing, document/image editing) το βρήκαμε αρκετά ξεκούραστο στη χρήση και ικανοποιηθήκαμε πλήρως από την ακρίβειά του και την ανταπόκριση στις κινήσεις μας. Αναμφίβολα δεν αποτελεί μέλος της αφρόκρεμας των gaming μοντέλων, όμως είναι μια πρόταση με πολύ καλό λόγο απόδοσης/τιμή, ιδανικό για τους αρχάριους gamers πού θέλουν το κάτι παραπάνω από το ποντίκι τους. Οικονομική και αξιόπιστη λύση, δε μπορούμε παρά να το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

 

Με μία ματιά το Logitech G300

Πλεονεκτήματα

  • Τιμή
  • Αριθμός πλήκτρων
  • Για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες
  • Σχεδιασμός
  • Gaming δυνατότητες (ultra-polling, dpi)

Μειονεκτήματα

  • Μικρό βάρος και διαστάσεις
  • Τα πλαϊνά πλήκτρα δεν είναι ιδανικά τοποθετημένα
  • Θορυβώδη πλήκτρα
  • Ενσύρματο

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά Logitech G300

  • Διαστάσεις: 150 x 70 x 40 mm
  • Μήκος καλωδίου: 2 m
  • Προγραμματιζόμενα πλήκτρα: 9
  • Dpi: 500-1000-1500-2500
  • Polling rate: 250-500-1000 Hz
  • Profiles: Έως 3 σε on-board μνήμη
  • Χρώματα φωτισμού: 8
  • Τιμή λιανικής: 38 €

 

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.