30 χρόνια φυλακή για ένα... tweet!

Γονείς να τρέχουν στους δρόμους, οι γραμμές έκτακτης ανάγκης να έχουν μπλοκάρει, 26 αυτοκινητιστικά ατυχήματα, μποτιλιάρισμα παντού. Όχι, δεν είναι εικόνες από κάποια φυσική καταστροφή, αλλά αυτό που ζήσανε οι κάτοικοι του Veracruz στο Mexico, όταν δύο χρήστες του Twitter έγραψαν μέσω των λογαριασμών τους πως ένοπλοι έκαναν επιθέσεις σε σχολεία με σκοπό να απαγάγουν παιδιά. Τώρα, ο δάσκαλος ιδιωτικού σχολείου και η ραδιοφωνική παραγωγός που προκάλεσαν αυτό το χάος, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μέχρι και 30 χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δάσκαλος έγραψε σε ένα tweet: “My sister-in-law just called me all upset, they just kidnapped five children from the school.”, κάτι που διαδώθηκε αμέσως. Βλέπετε, οι ένοπλες επιθέσεις στο Μεξικό είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και η αστυνομία δεν ενημερώνει συχνά το κοινό, με αποτέλεσμα οι γονείς να πανικοβληθούν, τρέχοντας αμέσως κοντά στα παιδιά τους. Έτσι προκλήθηκαν τα ατυχήματα, ενώ οι γραμμές έκτακτης ανάγκης δεν λειτουργούσαν, προκαλώντας έτσι προβλήματα για αυτούς που όντως τις είχαν ανάγκη.

Μετά από αυτά, οι δύο που έγραψαν τα tweets αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 30 ετών, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Μία παρόμοια περίπτωση είχαμε συναντήσει τον Μάιο όταν ένας εξοργισμένος πολίτης έγραψε ένα tweet όπου απειλούσε -για πλάκα- πως θα βάλει βόμβα στο αεροδρόμιο αν δεν καταφέρει να πετάξει μέχρι την επόμενη βδομάδα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο £1000.

Σίγουρα ο δάσκαλος και η ραδιοφωνική παραγωγός φέρουν ευθύνη για τον πανικό που προκάλεσαν και πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Πιστεύετε πως ο κόσμος πρέπει να μπαίνει φυλακή όταν γράφει τέτοια πράγματα στα social media; Μήπως είναι μεγάλη η ποινή φυλάκισης μέχρι και 30 χρόνια;

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.