Το CNN εξαγόρασε το Zite για 20 - 25 εκατομμύρια δολάρια!

zite ipad app

Θεωρώ ότι τα περιοδικά, με την μορφή που τα ξέρουμε τόσα χρόνια, βρίσκονται πολύ κοντά στο τέλος τους. Και αυτό οφείλεται στις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες που έχουν την δυνατότητα να φέρνουν στο Tablet ή στον υπολογιστή του χρήστη, τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν περισσότερο. Μερικές από τις καλύτερες σχετικές εφαρμογές είναι το Flipboard, το NewsMix, το Pulse και το, προσωπικά αγαπημένο, Zite.

Όπως θα διαβάσετε και στην αναλυτική παρουσίαση του Zite, η εφαρμογή συλλέγει άρθρα από διάφορες πηγές για πληθώρα θεμάτων και μετά ο χρήστης, αφού τα διαβάσει, τα βαθμολογεί. Έτσι, η εφαρμογή μαθαίνει σταδιακά τις προτιμήσεις του χρήστη και μελλοντικά του "φέρνει" άρθρα που θα του αρέσουν περισσότερο. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και αποτελεσματική αφού ουσιαστικά κάθε μέρα δημιουργείται ένα 100% personalized περιοδικό.

Εχθές, ως επιβράβευση της καλής δουλειάς που γίνεται, ανακοινώθηκε η εξαγορά του Zite από το CNN. Παρόλο που το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε επίσημα, οι φήμες μιλούν για μία συμφωνία αξίας 20 με 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο KC Estenson (CNN general digital manager) και ο Mark Johnson (Zite CEO) έδωσαν μία κοινή συνέντευξη στο Mashable και είπαν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για τους τελικούς χρήστες και πώς η εξαγορά από το CNN δεν θα επηρεάσει ούτε τον τρόπο συλλογής των νέων αλλά ούτε τον τρόπο εμφάνισης τους.

Ακόμα, τόνισαν ότι δεν θα επέμβουν στους αλγορίθμους της εφαρμογής για να εμφανίζονται τα άρθρα από το CNN σε υψηλότερες θέσεις ενώ το Zite θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από το CNN και θα διατηρηθεί η υπάρχουσα δομή της εταιρίας. Ο Mark Johnson θα παραμείνει επικεφαλής της ομάδας του Zite και θα το διαχειρίζεται από το San Francisco.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το Zite θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως εφαρμογή και να βελτιώνει τους αλγορίθμους του. Τα χρήματα του CNN θα επιτρέψει στους μηχανικούς να εστιάσουν την ενέργεια τους στο core product τους, να το βελτιώσουν ακόμα περισσότερο και να πιέσουν τον ανταγωνισμό τους (βλ. Flipboard & Pulse).

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.