Zite, το περιοδικό για iPad που μαθαίνει όσο το χρησιμοποιείτε!

Έχετε νιώσει ποτέ πως υπάρχουν πάρα πολλά links που θα θέλατε να δείτε στο Twitter ή στο Facebook αλλά δεν προλαβαίνετε να τα δείτε όλα; Ίσως ναι, και γι αυτό το λόγο έχουν βγει κατά καιρούς διάφορες εφαρμογές που κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, από το Pulse μέχρι το Flipboard. Σε τι υστερούν όμως αυτά; Αν και διαχωρίζουν τα links σε κατηγορίες, το πρόβλημα είναι πως τα συμπεριλαμβάνουν όλα.

Μέσα στη βδομάδα κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για iPad που ακούει στο όνομα Zite, η οποία έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλούς ως "Flipboard killer". Δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας του τελευταίου, που η Apple άλλωστε το έχρισε και iPad Application of 2010, αξίζει να δούμε τι κάνει αυτή την εφαρμογή τόσο ενδιαφέρουσα.

Τα άρθρα που εμφανίζει το Zite, τα παίρνει από το timeline του Twitter ή από το feed του Google Reader σας. Η διαφορά του είναι πως μαθαίνει κάθε μέρα με βάση αυτά που διαβάζετε. Καταγράφει ποιες ιστορίες διαβάζετε πιο συχνά (τα keywords), πόσο μεγάλες είναι, πόση ώρα περνάτε σε αυτές και, ίσως το πιο σημαντικό, καταγράφει ποιες ιστορίες δεν διαβάζετε. Με αυτόν τον τρόπο, σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχει μία σαφή εικόνα του τι σας αρέσει και θα εμφανίζει τις ανάλογες ιστορίες.

Η εφαμοργή είναι δημιούργημα μιας 8-μελούς ομάδας από το τμήμα Υπολογιστικής Νοημοσύνης του British Columbia University στον Καναδά. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης οι άνθρωποι πίσω από την εφαρμογή αφαίρεσαν περισσότερα χαρακτηριστικά, από όσα πρόσθεσαν, κι αυτό διότι όπως λέει ο Dever, επικεφαλής της ομάδας, στην έναρξη του προϊόντος, αυτό πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, το 88% των χρηστών του iPad χρησιμοποιούν το tablet τους για να μαθαίνουν τις ειδήσεις και να διαβάζουν άρθρα. Οι αυξανόμενοι αριθμοί των iPads (αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 15 εκατομμύρια εκεί έξω) δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα αγορά για εφαρμογές παρόμοιες με το Flipboard και το Zite, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να δούμε ακόμα περισσότερες εφαρμογές στο κοντινό μέλλον.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video σχετικά με το Zite, το οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο App Store της Apple.

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Zite, το περιοδικό για iPad που μαθαίνει όσο το χρησιμοποιείτε!”

  1. Ο/Η dkalo λέει:

    Το έχω ήδη λατρέψει. Νομίζω ότι θα αντικαταστήσει το flipboard και το newsmix που χρησιμοποιώ..