Η NASA ετοιμάζει το δικό της MMOG. 'Nuff said.

NASA MMO iPad Screenshot

Θα περιμέναμε από την Blizzard να δημιουργήσει ένα νέο MMO (massive multiplayer online game). Ή από την NCsoft, την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Lineage. Ακόμα και η Zynga θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τέτοιο game, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας από τα social games που έχει εισάγει στο Facebook. Ή έστω η Electronic Arts που έχει κάνει τα πρώτα της social gaming βήματα με το -άκρως επιτυχημένο- Sims Social.

Όμως, το επόμενο game που αναμένεται να προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων στην online κοινότητα έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται από την.. NASA. Ναι, η γνωστή NASA που έχει στείλει, και συνεχίζει να στέλνει, ανθρώπους στο διάστημα. Η NASA που γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τι συμβαίνει στο διάστημα και ποιοι κανόνες δεν ισχύουν. Μεγάλο μέρος από αυτή την γνώση, θα προσπαθήσει να την διοχετεύσει στους gamers.

Φυσικά, το παιχνίδι θα εξελίσσεται στο διάστημα και τα πάντα θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρονό. Αν και οι ήρωες του παιχνιδιού θα βρίσκονται σχεδόν 25 χρόνια μετά, δηλαδή το 2035, θα γίνει προσπάθεια να αποδοθεί το περιβάλλον και οι συνθήκες με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Στόχος των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την υλοποίηση αυτού του project, είναι να ενημερώσουν και να μορφώσουν τον κόσμο για το ηλιακό μας σύστημα και για να μπορέσει να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε μία ρεαλιστικότερη εμπειρία από το διάστημα.

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα που θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το game: να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στην διασκέδαση. Βέβαια, υπάρχουν και μερικοί σκόπελοι που απαιτούν πρωτοτυπία και out of the box thinking για να ξεπεραστούν. Ένα ταξίδι σε κάποιον κοντινό πλανήτη μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι ολόκληρα χρόνια στην πραγματκότητα και οι χρήστες δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο.

Έτσι, οι δημιουργοί του game θα δημιουργήσουν το Avatar του κάθε χρήστη που θα μπορεί να ταξιδεύει ακαριαία σε οποιοδήποτε μέρος του ηλιακού συστήματος και να επικοινωνεί με τα υπόλοιπα Avatars που μπορεί αν βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Ακόμα, στο παιχνίδι θα υλοποιηθούν κα τεχνολογίες που τώρα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο αλλά αναμένεται να βρίσκονται σε πλήρη χρήση μέχρι το 2035.

Πηγαίνοντας στην πιο startup-ish πλευρά του όλου εγχειρήματος, θα σοκαριστεί κανείς αν μάθει πως η NASA δεν σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το Astronaut: Moon, Mars and Beyond (όπως θα είναι το όνομα του) αλλά έχει ήδη ξεκινήσει μία προσπάθεια crowdfounding μέσω του kickstarter.com και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 32.000$, δηλαδή 7.000$ περισσότερα απ' ότι χρειαζόντουσαν αρχικά για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του game. Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς στην χρηματοδότηση του παιχνιδιού δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την σελίδα του Astronaut: Moon, Mars and Beyond στο Kickstarter.

Μέχρι στιγμής, το business model δεν είναι ξεκάθαρο καθώς υπάρχουν πολλές σκέψεις όπως in-app purchases και microtransactions εντός της εικονικής πραγματικότητας του παιχνιδιού. Όμως, οι άνθρωποι της Project Whitecard (η εταιρία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του game) έχουν άπλετο χρόνο μπροστά τους για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για να αποκτήσουν έσοδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η πρώτη, beta, έκδοση του παιχνιδιού θα είναι διαθέσιμη σε PC, MAC και iOS σε 14 μήνες από σήμερα, τον Δεκέμβρη του 2012..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.