Subjot, ένα εναλλακτικό Twitter με tags σε κάθε post

Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ καλό για τους αριθμούς που αφορούν το Twitter. Οι χρήστες συνεχώς αυξάνονται, οι υπάλληλοι επίσης, ενώ παράλληλα η υπηρεσία συνεχίζει να “σηκώνει” επιπλέον χρήματα από τους επενδυτές. Τις τελευταίες μέρες όμως ένα νέο social network έκανε την εμφάνιση του, το οποίο έχει ως στόχο να πάρει ένα μέρος από την... αίγλη του Twitter. Το όνομα του είναι Subjot. Τα κοινά του με τον κυρίαρχο του microblogging πολλά, το ίδιο όμως ισχύει και για τις διαφορές τους.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Subjot είναι πως επιτρέπει τους χρήστες να κατηγοριοποιούν, ανάλογα με το θέμα, τα posts τους. Έτσι, αντίθετα με το Twitter όπου αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε όλα όσα γράφουν οι άνθρωποι που ακολουθούμε, εδώ μπορούμε να ερχόμαστε σε επαφή μόνο με συγκεκριμένα θέματα όπως είναι η μουσική ή η τεχνολογία ή οποιοδήποτε άλλο μας ενδιαφέρει. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε για παράδειγμα τα posts σχετικά με τη μουσική από όλους τους φίλους μας ή μόνο από έναν φίλο.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Πρώτα απ’ όλα συναντάμε ένα όριο στους χαρακτήρες που μπορεί να περιλαμβάνει το μήνυμα μας, το οποίο αν και είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Twitter (250 έναντι 140), μας φέρνει μνήμες από εκείνο. Κάθε μήνυμα πρέπει υποχρεωτικά να έρχεται με ένα θέμα ή πιο απλά ένα... tag. Αυτό μπορεί να είναι από την τεχνολογία και το φαγητό, μέχρι τα αθλητικά και ό,τι άλλο επιλέξετε να προσθέσετε εσείς. Κάθε post μπορείτε αν θέλετε να το μοιραστείτε αυτόματα στο Facebook ή στο Twitter επιτρέποντας έτσι τους φίλους/followers σας να ενημερώνονται και για την κίνηση σας στο Subjot.

Προς το παρόν οι Έλληνες που έχω βρει στο Subjot είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, με αποτέλεσμα το stream μου να φαίνεται κάπως άδειο. Παρολαυτά μπορώ να ψάξω τους χρήστες που γράφουν για κάποιο θέμα και αν δω πως με ενδιαφέρουν, να τους ακολουθήσω. Ανοίγοντας το profile κάθε χρήστη, μέσα από ένα stream βλέπω όλα όσα έχει γράψει ενώ στο δεξί μέρος μπορώ να δω τα θέματα για τα οποία έχει γράψει. Από εκεί έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ένα ή περισσότερα από αυτά για να τα ακολουθώ.

Η ιδέα του Subjot είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μιας και στο Twitter δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από το να διαβάζω όλα όσα εμφανίζονται στο timeline μου, κάτι που κάποιες στιγμές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Το θέμα είναι αν όντως χρειαζόμαστε ακόμα ένα social network μέσα στη ζωή μας... Facebook, Twitter, Google+ είναι μόνο μερικά από αυτά με τα οποία ασχολούμαι αυτόν τον καιρό. Μπορώ/θέλω να ξοδεύω χρόνο σε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο; Μάλλον όχι, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα να το δείξει ο χρόνος.

Προς το παρόν η εγγραφή στο Subjot γίνεται μόνο με invite, γι αυτό όποιος επιθυμεί να το δοκιμάσει ας πατήσει σε αυτό το link. Το έχετε δοκιμάσει; Ποια είναι η πρώτη άποψη που σχηματίσατε για αυτό;

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.