iPhone 5: Οι προετοιμασίες για τη διάθεση του έχουν ήδη αρχίσει

Ενώ όλοι περιμένουμε την ανακοίνωση της Apple για το event στο οποίο θα μας παρουσιάσει το επόμενο iPhone, η εταιρεία, σύμφωνα με πηγές του Wall Street Journal, προχώρησε στην παραγγελία των κομματιών που το απαρτίζουν έτσι ώστε να ετοιμαστεί για ένα launch μέσα στο 3ο τρίμηνο του έτους, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Σεπέμβρη. Στόχος της εταιρείας είναι να διαθέσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τέλος του χρόνου, κάνοντας το αντίστοιχο τρίμηνο ένα από τα πιο επιτυχημένα της ιστορίας της.

Αν κάποιος κατέγραφε όλες τις φήμες που ακούγονταν όλους αυτούς τους μήνες, θα παρατηρούσε ότι μιλάμε για 10-15 διαφορετικά iPhones. Τώρα όμως που έχει αρχίσει η παραγωγή τους, αυτά που ακούγονται είναι πιο πιθανό να είναι έγκυρα. Έτσι, το iPhone 5 φαίνεται πως θα περιλαμβάνει camera στα 8 MP, σε αντίθεση με την 5 MP camera του προκατόχου του, και θα είναι ακόμα λεπτότερο από εκείνο. Επιπλέον, το chip που θα χρησιμοποιεί θα είναι της Qualcomm, ενώ το iPhone 4 χρησιμοποιούσε chip της Infineon Technologies.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες του χώρου, η Apple δεν παράγει η ίδια τις συσκευές της, αλλά συνεργάζεται με κατασκευαστές από το Ταϊβάν και άλλες χώρες της Ασίας. Αγοράζοντας τα κομμάτια από πολλαπλές επιχειρήσεις, μειώνει το κόστος παραγωγής σε βάθος χρόνου, φέρνοντας περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, κέρδη που η Apple σκοπεύει να αυξήσει ακόμα περισσότερο με τον ερχομό του iPhone 5 και αυτό γιατί, σύμφωνα με πηγές της ίδιας εφημερίδας, θέλει να πουλήσει 25 εκατ. συσκευές μέχρι το τέλος του 2011. Οι εταιρείες παραγωγής των κομματιών του νέου κινητού έχουν εντολή να παραδώσουν τις πρώτες παρτίδες στην εταιρεία Hon Hai του Ταϊβάν, που θα τα συναρμολογήσει, μέχρι τον Αύγουστο.

Ποιες θα θέλατε να είναι οι αλλαγές του νέου iPhone; Τι σας λείπει που δεν το έχει το iPhone 4;

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.