Το videocall του Facebook μόλις σκότωσε το Google+ και το Skype

Facebook VideoCalling

Μετά το Google+ που δημιούργησε τα hangouts για να βάλει το video calling μέσα στα social networks, έκανε την εμφάνιση της και η αντίστοιχη εφαρμογή του Facebook. Η εγκατάσταση της εφαρμογής στο Facebook είναι πολύ απλή και γίνεται μόλις με μερικά clicks, είτε σε Windows είτε σε OSX. Η ποιότητα της κλήσης είναι αρκετά καλή χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά θέματα προς βελτίωση, τόσο στα features (πχ έλλειψη mute) αλλά και στην ποιότητα του σχετικού software (εχθές προσπάθησα αρκετές φορές να κάνω κλήση και είχε πρόβλημα ο server). Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία decent υπηρεσία που μόνο θα βελτιώνεται.

Με αυτή την υπηρεσία, ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του αφαίρεσαν ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Google+, ένα πλεονέκτημα που ήταν ικανό να "αναγκάσει" πολλούς χρήστες να αλλάξουν τις συνήθειες τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν περισσότερο το νέο social network της Google. Πλέον, ο Larry Page θα πρέπει να δουλέψει πολύ πιο σκληρά για να δημιουργήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα που να έχουν απήχηση στο ευρύ κοινο και όχι μόνο στους geeks.

Τα circles του Google+ δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό. Υπάρχουν και στο Facebook και ονομάζονται "Lists". Κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, μας επιτρέπουν να επιλέγουμε με ποιους θα μοιραστούμε και τι. Βέβαια, στο Facebook των 750.000.000 active χρηστών, αυτή η δυνατότητα είναι καλά κρυμμένη και δεν είναι τόσο απλή όσο στο Google+. Θα μπορούσε να είναι σε πιο εμφανές σημείο για να χρησιμοποιούν αυτό το feature ακόμα περισσότεροι χρήστες.

Εκτός από το Google, το Facebook επιτέθηκε (έμμεσα) και στην Microsoft. Εισάγοντας αυτή την υπηρεσία, κάνει το Skype των 8.500.000.000 δολαρίων να φαίνεται δύσκολο και περίπλοκο για να το χρησιμοποιούν οι απλοί χρήστες. Ναι, για πιο επίσημες μορφές επικοινωνίας το Skype θα παραμείνει ο βασιλιάς αλλά η μάζα των χρηστών, λογικά, θα προτιμήσει την ταχύτητα και την απλότητα του Facebook Videocall.

Ο Π. Βρυώνης (γνωστός και ως @vrypan στην blog-όσφαιρα) έγραψε σε μία σχετική συζήτηση στο Google+ ότι δεν έχει σημασία αν κάποιο προϊόν υπάρχει ήδη, αλλά αν είναι απλό στην χρήση. Τότε αυτή η πλατφόρμα θα προσελκύσει κόσμο. Και το Facebook έχει 750.000.000 χρήστες ήδη. Και, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, μέσα στο 2012 θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 χρήστες..

[via, via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Το videocall του Facebook μόλις σκότωσε το Google+ και το Skype”

  1. Ο/Η tr3quart1sta λέει:

    ti epithesh sthn MS? synergasthkan gia na ftiaksoun to videocall (powered by skype). epishs to hangouts yposthrizei group call (mexri 6 an thymamai kala)

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @tr3quart1sta Δεν νομίζω ότι η Microsoft έδωσε 8.5 δις για να αγοράσει το Skype και να έρθει το Facebook να της καταστρέψει την επένδυση. Μπορεί να είναι powered by Skype αλλά δεν πιστεύω να συνεχίσουν να έχουν ανάμειξη στο project. Δεν έχει λόγο η Microsoft να δίνει τις τεχνολογίες της στο Facebook. :)

    Επίσης, είναι θέμα χρόνου να δούμε και στο Facebook αντίστοιχα group video calls.

  3. Ο/Η konspanag λέει:

    @dkalo H Microsoft έχει τεράστιο όφελος αφού θα προστεθούν 750.000.000 χρήστες στην database του skype...

  4. Ο/Η jkoulo λέει:

    Το ότι πρέπει να μπείς 2 - 3 επίπεδα μέσ'το facebook για να βρείς τις λίστες σου και να στείλεις αυτό που θες στην ομάδα ατόμων που θες, δεν είναι και λίγο, ούτε τυχαίο. Το ίδιο ακριβώς πράγμα στο Google+ το κάνεις με ένα κλικ από την κεντρική σελίδα.

    Θυμάστε το Twitter όταν πρωτοβγήκε; Οι δημιουργοί του το προόριζαν για ένα mini-Facebook με την δυνατότητα "following" (friend request μιας κατεύθυνσης). Tίποτε το πρωτοποριακό. Οι χρήστες του όμως εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα αυτό σε τέτοιο βαθμό που μετέτρεψαν το κοινωνικό δίκτυο σε ένα μέσο μαζικής αποστολής μηνυμάτων.

    Το Google+ ήδη χρησιμοποιείτε από τους χρήστες του διαφορετικά, χάρη στους Κύκλους, και μένει πια να δούμε πως θα διαμορφωθεί.