Μετά το LinkedIn, και η Zynga στο Χρηματιστήριο

Zynga IPO

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε τις μεγάλες web based startups να μπαίνουν στο Χρηματιστήριο, οι επενδυτές να βλέπουν τα χρήματα τους να πολλαπλασιάζονται και τους founders να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση καθώς το προϊόν τους αποδεικνύεται επιτυχημένο. Η αρχή έγινε από το LinkedIn που εκτόξευσε την αξία του στα 8.000.000.000 δολάρια και η συνέχεια θα γίνει από την Zynga. Την Παρασκευή κατατέθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης της μεγαλύτερης εταιρίας social gaming στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Zynga είχε κέρδη που ξεπέρασαν τα 90 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2010 ενώ τα κέρδη της για το πρώτο τετράμηνο του 2011 παρουσίασαν αύξηση κατά 84%. Τα έσοδα της άγγιξαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται πως τα αντίστοιχα έσοδα για το 2011 θα φτάσουν τα 934 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, τα σχέδια της Zynga φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα μεγαλεπήβολα -και ακριβά- καθώς σκοπεύει να "σηκώσει" ακόμα ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Δεδομένου ότι τα οικονομικά της εταιρίας έχουν θετικό πρόσημο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ζήτηση για τις μετοχές της θα εκτοξεύσει την τιμή τους. Ακόμα, το γεγονός ότι πιθανότατα και το Facebook ετοιμάζεται για την δική του IPO, η Zynga θα θέλει να επωφεληθεί από το γενικότερο θετικό κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Τέλος, το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60 εκατομμύρια χρήστες που παίζουν καθημερινά κάποιο από τα παιχνίδια της εταιρίας στο Facebook, αποδεικνύει ότι υπάρχουν ισχυρά θεμέλια και δεν πρόκειται για μία φούσκα της εποχής.

Αν θα αγόραζα μετοχές της Zynga; Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Το μόνο γεγονός που ίσως να με κρατούσε, είναι το νέο τοπίο που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται στον χώρο του social networking. Το Google Plus φαίνεται ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα καταφέρει να αλλάξει το πεδίο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα αλλάξει κάτι δραματικά ή όχι. Πάντως, αν είχα την δυνατότητα να επενδύσω στην Zynga, θα το έκανα.

[via] [photo via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Μετά το LinkedIn, και η Zynga στο Χρηματιστήριο”

  1. Ο/Η Nakeva λέει:

    Dimitris, thanks for the image credit and link. Forgive me for not using translation here (lazy American): I would buy Zynga stock if I had the funds too! They are doing well and also support charity work using the power and scale of their product.

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @Nakeva No worries about translation, even Google has some issues translating to Greek. :) Although I believe that most of charity actions from corporations are fueled by their marketing departments, is really important that some people in need get help.